Skip to main content

Udtagelse til World Cup finalen i Schweiz

| Administrator | Nyheder 2013

Efter en lang krævende og begivenhedsrig sommer, hvor der har været mange rigtig flotte resultater og præstationer, går landsholdssæsonen 2013 nu på hæld. I weekenden d. 5-6/10 afvikles de sidste 2 World Cup afdelinger i Baden i Schweiz, herefter venter en rolig måned i resten af oktober.

Den afsluttende World Cup runde betår af 2 afdelinger. Lørdag d. 5/10 afvikles der mellemdistance og søndag d. 6/10 afsluttes World Cuppen med sprint i byen Badens smalle gader. Den sidste afdeling er kun for de 40 bedst placerede i den samlede World Cup.

På IOF kongressen i 2012 blev det besluttet at indføre mix sprintstafet på VM programmet fra senest 2016, og sidenhen har VM-arrangørerne i 2014 besluttet at adobtere det nye VM program. Denne beslutning har de schweiziske arrangører grebet, og der arrangeres derfor en mix sprintstafet i forbindelse med de afsluttende World Cup konkurrencer.
Disciplinen er relativt ung, og samtidig er det en distance hvor der er store danske forhåbninger til VM i 2014. Landsholdet griber derfor chancen og udnytter World Cup runden til at skaffe flest mulige erfaringer om mix sprintstafet. World Cup holdet er derfor suppleret med yderligere løbere.

World Cup finalen bliver samtidig også et comeback til Søren Bobach, der pga. en skade foden har været holdt væk fra internationale konkurrencer siden VM 2012. Søren Bobach er primært med på turen pga. sprintstafetten og de muligheder den giver for at høste vigtige erfaringer inden VM 2014.
Ligeledes giver turen debut på seniorlandsholdet til Jakob Edsen, derefter flere flotte præstationer på juniorniveau, nu får mulighed for at måle sig mod verdens bedste løbere.

På grund af genoptræning og fortsatte problemer med skader, har både Rasmus Thrane Hansen og Marius Thrane Ødum meldt afbud til turen.

Stafetholdene bliver udtaget på et senere tidspunkt. Dog ligger det allerede nu fast at Søren Schwartz Sørensen står over sprintstafetten.

World Cup holdet er:

Damer:
Emma Klingenberg, Faaborg OK
Ida Bobach, OK Pan
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Stine Bagger Hagner, Silkeborg OK

Herrer:
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde
Christian Bobach, Silkeborg OK
Jakob Ekhard Edsen, Århus 1900 Orientering
Rasmus Djurhuus, OK Pan
Søren Bobach, OK Pan
Søren Schwarz Sørensen, FIF Hillerød
Tue Lassen, Faaborg OK

Afbud fra:
Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK


Evt. spørgsmål i forbindelse med udtagelsen bedes rettet til landstræner Lars Lindstrøm på telefon 41 96 93 73

http://www.ol-weltcup.ch/