Skip to main content

VM MTBO: Så er det stafettid

| Administrator | Nyheder 2013

Danske topplaceringer er realistiske.

Efter en torsdag med absolut min. af aktivitet - udover juniordrengenes normale vi-skal-lave-et-eller-andet - så er det danske landshold så småt ved at gøre klar til fredagens imødesete stafet. Det bliver en lidt atypisk stafet i det den primært afvikles her i Rakvere, en mindre provinsby med 17.000 indbyggere og en ældre bydel omkring byens vartegn, Rakvere Slot, som bl.a. har været under danske kongers herredømme tilbage i 1200-1300 tallet.

Tilbage til stafetten, hvor de største chancer for at kommer op i medaljerne umiddelbart skal findes hos damerne. Med Ann-Dorthe Lisbygd (AD), Nina Hoffmann og Camilla Søgaard har vi det formodentlig stærkeste dame-stafethold siden VM guldet i Portugal i 2010, eneste genganger er AD som også den gang kørte førstetur.
De finske verdensmestre med Stengård, Laurila og Hara er naturligvis igen store favoritter og rammer de bare dagen nogenlunde, så tager de atter guld, men finnerne har ofte været ramt af uheld i stafetter!
Ellers er de største konkurrenter Rusland og Schweiz. Slovakiet kører oftest fine stafetter selv om de individuelt ikke normalt er så stærke og så er der Østrig som bliver farlige hvis de er med fremme når "Michi" Gigon kører ud på 3. tur.
Starten går kl. 10.15 dansk tid.

Hos herrerne skal vi gerne tilbage i top-6, som er målet i morgen. Michael Sommer starter, Andreas Bergmann tager over og Bjarke Refslund afslutter den danske stafet. Helt fremme er det formentlig en kamp mellem de forsvarende finske verdensmestre, Rusland og Tjekkiet. Sidstnævnte har traditionelt meget svært ved at sætte det rigtige hold og har da heller aldrig vundet VM guld på trods af mange gode ryttere, måske for mange. Stærke outsidere er Estland med den dobbelte verdensmester Tönis Erm på sidsteturen.
Starten går kl. 10.25.

Rasmus Sørensen lægger ud i M20, inden Silas Thomsen tager over og Holger Refslund skal køre sidsteturen. VM guld i 2011 blev fulgt op af en skidt stafet i 2012, så her skal vi også tilbage på sporet. Det unge hold skal først og fremmest forsøge at komme i top-6 og dermed på podiet. Det er absolut ikke urealistisk, men det kræver at hovedet bliver holdt koldt og vi undgår store bom.
Sejren er formentlig et anliggende mellem Finland, Frankrig og Sverige.
Starten går kl. 10.00.

Danmark har yderligere et dame- og et herrehold til start.

Følg med live via VM sitet.

http://www.orienteerumine.ee/mtbo2013/