Skip to main content

Signe Søes helt på toppen

| Administrator | Nyheder 2013

Og favoritsejr til Tue Lassen ved DM Mellem

Helt som forventet blev DM på mellemdistance en krævende affære, hvor OK PAN Århus stod for et fornemt arrangement. Vindertiden for damesenior i TRIMTEX Cup sneg sig op på hele 38 minutter for de 5,2 km med små 5% stigning. Signe Søes viste, at hun nu formmæssigt er helt tilbage på niveau med de yngre landsholdsstjerner, da hun sejrede mere end et minut foran forhåndsfavoritten Ida Bobach, der på sølvpladsen var lige over to minutter foran Emma Klingenberg. Selvom Maja Alm var kortere tid efter vinderen end sidste år, hvor det blev til bronze, måtte hun i år tage til takke med 4. pladsen – samme placering som ved VM sprint tidligere på sommeren. Det kan selvfølgelig ikke afvises, at Ida, Emma og Maja efter en hård sommer med både WOC, World Games og ikke mindst VM-træningslejr den forløbne uge er både mentalt og fysisk slidt og at det har fået betydning på en hård mellemdistancebane, men det skal på ingen måde forklejne Signes flotte præstation.

Herresenior gav favoritsejr til Tue Lassen, der derved udbyggede føringen i TRIMTEX Cup. ”Det var super fedt terræn med god variation mellem en runde i åbent terræn i starten og derefter var det tættere end ventet resten af banen.” fortalte Tue efter løbet. ”Der gjaldt det om at holde retning og være skarp”. Tue havde haft et teknisk godt løb og trods den netop afviklede VM-træningslejr følte han sig frisk. Batterierne er ladet godt op efter lidt ferie mellem World Games og træningslejr og nu venter hverdagen med træning frem mod DM-weekenden og de afsluttende World Cup løb i Schweiz først i oktober. Rasmus Djurhuus var mindre end et minut efter Tue og med Tues gode løb blev det et vidnesbyrd om, at Rasmus stille og roligt er på vej tilbage mod topniveauet efter mange skadeproblemer, der betyder at han stadig skal være meget forsigtig med træningen. Andreas Hougaard Boesen kvitterede for VM-udtagelsen ved at erobre en flot bronzemedalje små 2 minutter efter Tue og holdt derved et antal mere rutinerede konkurrenter bag sig.

Forfatteren til denne artikel skal undskylde at billedet af de to seniorvindere på ingen måde afspejler det smukke sommervejr, som vi har for tiden, men det var hvad forfatteren lige havde i arkiverne.

I LØBEREN League blev det som ventet dobbeltsejr til Nicoline F. og Cecilie F. Klysner, da Ita Klingenberg givetvis var mærket af den netop afholdte VM-træningslejr og endte på en sekundær placering. Nicoline og Cecilie viste da også klasseforskel i forhold til altid stabile Nina G. Najbejrg på bronzepladsen. Jakob Ekhard Edsen tog favoritsejr i herrejunior, hvor Thor Nørskov ikke gennemførte. De unge udfordrere, Thomas Knudsen og Magnus Dewett var dog begge under to minutter efter Jakob. Med tredjepladsen fastholder Magnus lige præcis førerpositionen i LØBEREN League, men han kan nu mærke Jakobs varme ånde i nakken.

Nu lader deltagerne op til Midgårdsormen, der starter midt i nat få km nord for dagens løbsområde.

Udvalgte resultater nedenfor. Alle resultater findes via linket nedenfor.

D-20 (18) 3.8 km 195 Hm 15 K

1 Nicoline F. Klysner FIF Hillerød Orientering 29:24
2 Cecilie F. Klysner FIF Hillerød Orientering 30:29
3 Nina G. Najbjerg OK GORM 37:05

H-20 (34) 4.3 km 220 Hm 13 K

1 Jakob Ekhard Edsen Aarhus 1900 Orientering 28:19
2 Thomas Knudsen OK Melfar 29:33
3 Magnus Dewett OK Snab 30:14

D21 (23) 5.2 km 255 Hm 17 K

1 Signe Søes OK Pan Århus 38:27
2 Ida Bobach OK Pan Århus 39:42
3 Emma Klingenberg Faaborg OK 40:45
4 Maja Alm OK H.T.F. 42:05
5 Aija Skrastina Kolding OK 42:28
6 Signe Klinting FIF Hillerød Orientering 45:14

H21 (41) 6.2 km 320 Hm 20 K

1 Tue Lassen Faaborg OK 37:21
2 Rasmus Djurhuus OK Pan Århus 38:19
3 Andreas Hougaard Boesen OK Roskilde 39:26
4 RunO Olsen Tisvilde Hegn OK 40:18
5 Christian Bobach Silkeborg OK 40:25
6 René Rokkjær OK Pan Århus 40:40

http://www.soenniksen.dk/dm2013/