Skip to main content

DM Mellem i en perle af et terræn

| Administrator | Nyheder 2013

Og yderligere to løbstilbud i Søhøjlandet

Ligesom senest der var DM Mellem i Nordkredsen, skal superlativerne findes frem, når årets terræn skal beskrives. Et krævende Silkeborg-terræn, som ikke har været anvendt til o-løb i 43 år. Så bliver det ikke mere jomfrueligt. Thorsø Bakker – også tidligere kaldt Rustrup Bakker – hæver sig majestætisk syd for Thorsø, der igen ligger syd for den langt bedre kendte Silkeborg Vesterskov, der lægger skov til søndagens Midgårdsorm. Når man så i indbydelsen kan læse, at OK PAN har sat en af Danmarks bedste banelæggere, Kent Lodberg, på opgaven og man har fået Steen Frandsen til at tegne kortet – så ved man, at der venter de 800 deltagere en helt særlig kvalitetsoplevelse på lørdag.

Men allerede fredag arrangerer Silkeborg OK højkvalitets og lavpris fortræning på korte baner i legendariske Sletten. Hvis man ikke har nået at tilmelde sig, kan man fra kl. 17-19 købe baner på stedet. Put-and run start for alle er i samme periode. Det foregår på Knøsgården, der knejser majestætisk over Slettens stejle skrænter. Så er der garanti for stigning sidst på banerne.

Lørdagens DM Mellem er 7. delkonkurrence i ranglisten – henholdsvis Løberen League for juniorer og TRIMTEX Cup for seniorer.

I herrernes TRIMTEX Cup afdeling er et stort spørgsmål om Marius Thrane Ødum har kommet sig så meget over den sygdomsperiode, som holdt han væk fra VM, at han kan udfordre World Games-stafetheltene Tue Lassen og Rasmus Thrane Hansen. Sidste år lykkedes det efter en anden hård konkurrencesommer end ikke Tue at tage medalje. Men med sidste års guldvinder Søren Bobach i speakerteltet og Rasmus Thrane Hansen der kæmper med skader, bør Tue i år have god chance for at konsolidere sin aktuelle førerposition i ranglisten. Blandt medaljekandidaterne skal man aldrig afskrive sidste års bronzevinder RunO Olsen, der dog er udfordret af en tidlig start. Derudover bliver det interessant at følge to rutinerede herrer: René Rokkjær er altid mand for en toppræstation og selvom Carsten Jørgensen kunne stille op i H 40 er han stadig et muligt bud på en medalje. Carsten er hjemme fra New Zealand indtil næste sommer og er fortsat frisk på at udfordre hans halvt så gamle konkurrenter.

I damesenior må Ida Bobach være klar favorit på hendes favoritdistance et ejendomsmæglerstenkast fra barndomshjemmet i Virklund. Men som altid vil landsholdskollegerne Maja Alm og Emma Klingenberg gå efter overraskelsen. Måske kan sidste års sølvvinder, Signe Klinting, også levere en ny overraskelse. Og endelig skal man aldrig afskrive Signe Søes, der meldte fra til VM for at koncentrere sig om barn og eksamensprojekt, men som har trænet godt med i Elitecenteret i Århus og har rutinen til at præstere i det krævende terræn. Endnu en spændende outsider er lettiske Aija Skrastina, der løber internationalt for Kalevan Rasti i Finland, og som har to 9. pladser fra VM 2009 og 2011 på CV-et og en 19. plads på den lange distance ved dette års VM. Ved DM Mellem stiller hun op for Kolding OK.

I Løberen League er H 20 et ret åbent opgør. Ranglisten føres af de to Magnus-er, Dewett og Maag, der i sagens natur har løbet flot i år, men favoritrollen må dog deles mellem Jakob Ekhard Edsen og Thor Nørskov. Det bliver i høj grad et spørgsmål om vilje og dagsform, hvem der tager sejren her. Og hvilken betydning en tung senior VM træningslejr i Jakobs ben vil få for hans præstation. Damejunior har ikke den regerende verdensmester på distancen, Miri Thrane Ødum på startlisten. Miri har døjet med en muskelskade gennem noget tid og er ikke helt klar endnu. Ita Klingenberg var som sidsteårs junior med på ugens VM-træningslejr i Italien, så det er et åbent spørgsmål om hun har kan tilskrives favoritværdigheden. Ellers er søstrene Cecilie og Nicoline Friberg Klysner altid gode bud på sejren. Nicoline har selvtilliden i orden efter sommerens JWOC-sølvmedalje i sprint, mens Cecilie kom først hjem på førsteturen i JWOC-stafetten.

Alle klasser ventes afgjort omkring kl. 14.30, hvorefter deltagerne tager en lille km nordpå for at begynde at blive klar til nattens og morgenens traditionelle timandsstafet, Midgårdsormen.

http://www.soenniksen.dk/dm2013/