Skip to main content

Flotte danske sprintkvalifikationer

| Administrator | Nyheder 2013

Alle 4 videre - og sågar 2 heatsejre

Damernes kvalifikation
Det blev endnu en god dag for de danske løbere i sprintkvalifikationen. Emma Klingenberg, Faaborg OK, fulgte op på gårsdagens gode præstation med en sikker 2.plads i sit heat kun 6 sekunder efter heatvinderen russiske Galina Vinogradova. Hun havde løbet et godt og kontrolleret løb uden at løbe sig fuldt ud, så hun mente nok at der var noget ekstra til finalen i eftermiddag.

Maja Alm, OK HTF, vandt sit heat og havde som Emma løbet et godt og sikkert løb, hvor hun havde en god fornemmelse - men alligevel ikke helt vidste, hvordan hun lå. Så hun havde givet lidt ekstra til sidst og blev således belønnet med en heatsejr.

Tredje heat hos damerne blev vundet af Simone Niggli, Schweiz, og det i hurtigste tid i alle 3 heats, godt et halvt minut hurtigere end alle andre. Der er heller ingen tvivl om, at Simone er blandt de helt store favoritter, men både Maja og Emma har vist at de vil kæmpe med om medaljerne.

Herrernes kvalifikation
Også hos herrerne blev der en dansk heatsejr, idet Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, vandt sit heat i ovenikøbet dagens hurtigste tid. Rasmus sagde endda, at han havde holdt lidt igen på det sidste, så også han mente at have mere at give af i eftermiddag.

Andreas Boesen, OK Roskilde, kvalificerede sig sikkert som nr 9 i 2.heat - og det er nu en fornøjelse at konstatere, at alle danskere i år har kvalificeret sig til A-finalerne.

Hos herrerne kvalificerede alle favoritterne sig, selv om det nok var lidt skuffende for Rusland kun at få 1 løber i finalen og Frankrig mistede også en løber i kvalifikationen. De største favoritter er nok de 4 schweiziske løbere, der vandt alle 3 medaljer sidste år, men også de 3 unge svenskere og den norske veteran Øystein Kvaal Østerbøe hører til blandt dem Rasmus skal slå for at komme på podiet.

Det skal blive spændende i eftermiddag, hvor konkurrencen starter kl 16 dansk tid og kan følges online på arrangørernes hjemmeside, hvor man også kan betale sig til at følge gps-tracking. Finalerne bliver også vist på svensk fjernsyn, SVT 1 fra kl 16,55.

http://www.woc2013.fi