Skip to main content

Nyt spændende samarbejde mellem DOF og HNIE

| Administrator | Nyheder 2013

Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole og Dansk Orienterings-Forbund skaber optimale betingelser for at kombinere efterskoleophold og elitesport

Siden starten i 1984 har Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole, i daglig tale HNIE, været stedet hvor mange dygtige danske orienteringsløbere har gået i 9. eller 10. klasse. Rækken af løbere er lang og tæller bl.a. hele dettes års VM-hold med Emma Klingenberg, Ida Bobach og Maja Alm i spidsen, men også tidligere store danske navne som f.eks. Chris Terkelsen har gået på skolen.


”Når jeg tænker tilbage på tiden på HNIE, bliver jeg altid rigtig glad. Det var en helt fantastisk tid, fordi alt det vigtigste var lige rundt omkring mig: Vennerne, skoven og søerne, ski- og vandreture, fest og ballade! På orienterings-linjen blev jeg for første gang en del af en stærk træningsgruppe, og både i og uden for træningen oplevede jeg, hvordan vi gjorde hinanden bedre." fortæller landsholdsløber Emma Klingenberg om sit ophold på HNIE i 2008/09


Dansk Orienterings-Forbund og Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole indleder nu et samarbejde for at skabe optimale betingelser for at kombinere et efterskoleophold, med målrettet træning i orientering. Samarbejdet betyder at HNIE allerede fra august, nu tilbyder sine elever en tilpasset dagligdag, hvor der er plads til både seriøs træning og efterskolelivet.
Samarbejdet betyder også at DOF og HNIE, i form af Gry Johannsen og Henrik Jørgensen, har afsat trænerressourcer til at vejlede og hjælpe elever på bedst mulige vis. Begge er allerede lærere på skolen, men får nu også ansvaret for at planlægge og evaluere elevernes træning, samt løbende være i dialog med eleverne om udviklingen.
I det daglige betyder samarbejdet at elevernes dagligdag indrettes således at de nu får mulighed for at træne målrettet og struktureret, samtidig med at de stadig kan nyde efterskole livet fuldt ud.


”Jeg er sikker på at det bliver til stor fordel for de unge mennesker at de nu kan få hjælp til at strukturere deres træning og efterskoleliv. Vi har tidligere oplevet, at det godt kan være svært for eleverne selv at skulle planlægge/prioritere - og jeg er ikke i tvivl om at man sagtens kan få både elite-træning og efterskoleliv til at gå op i en højere enhed.” fortæller en glad forstander Lars Fey, om aftalen.


Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole og Dansk Orienterings-Forbund ser frem til samarbejdet i 2013 og frem, og begge parter håber at samarbejdet kan fortsætte i de kommende år. Udover det nye tiltag, vil DOF og HNIE samarbejde om at undgå sammenfald mellem efterskole og landsholdsaktiviteter.


Yderligere oplysninger:
Gry Johannsen, Lærer på HNIE og U16 landstræner, tlf. 61 69 54 61
Lars Fey, Forstander på HNIE, tlf. 86 89 83 99
Lars Lindstrøm, Landstræner, Dansk Orienterings-Forbund, tlf. 41 96 93 73


Fakta: Himmelbjergegnes Natur- og Idrætsefterskole ligger i Glarbo mellem Silkeborg og Ry. Skolen har i 2013/14 i alt 114 elever fordelt på 5 linjer, herunder orientering.

http://www.himmelbjergegnens.dk/