Skip to main content

Dansk Veteran-VM-ansøgning til IOF-eksamen

| Administrator | Nyheder 2013

IOF-repræsentant vurderede det danske kandidatur som vært for Veteran-VM i 2016

Den danske ansøgning som kandidat til værtsskabet for Veteran-VM (WMOC) i 2016 var i den forgangne uge til eksamen, da arrangørklubberne havde besøg af David May fra IOF’s Foot Orienteering Commission, der på en række punkter skulle vurdere, om den danske ansøgning levede op til det internationale forbunds krav og ønsker.

Det danske kandidatur var allerede sluppet gennem første nåleøje, da ansøgerfeltet tidligere på året blev skåret ned til blot to kandidater – Estland og Danmark.

Det er DOF i samarbejde med Farum OK, Tisvilde Hegn OK og Søllerød OK, der søger værtskabet for WMOC, der hvert år samler 3000-4000 deltagere fra hele verden.

DOF’s tidligere formand, Ole Husen, står i spidsen for arrangørklubberne og guidede David May igennem et stramt program med besøg i det tiltænkte stævnecenter i Farum, mulige stævnepladser og løbsområder i Nordsjælland samt præsentationsmøder med DOF, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen.

Hvilket land, der vinder værtskabet afgøres af IOF Council i forbindelse med VM i Finland om to uger efter indstilling fra IOF’s Foot Orienteering Commission på baggrund af den rapport, David har udarbejdet efter sine besøg i henholdsvis Estland og Danmark.

Læs mere om besøget i artikel i Ugebladet Hørsholm via nedenstående link.

Danmark har én gang tidligere afholdt Veteran-VM - det var i 1999 med OK Pan som arrangørklub. Dette års WMOC afholdes i Sestriere i Italien i perioden 2.-10. august og har pt 65 tilmeldte danskere.

http://hoersholm.lokalavisen.dk/hoersholm-paa-spring-til-vm-i-orientering-/Sport/20130623/artikler/130629873/1040