Skip to main content

Superindsats af de danske løbere til 1.afd af NORT

| Administrator | Nyheder 2013

3.pladser til Ida Bobach og Tue Lassen

Det blev en forrygende 1.afdeling for de danske løbere til sprinten i Oslo. 2 3.pladser og dertil 2 6.pladser var et mere end godkendt resultat, da både Emma Klingenberg og Rasmus Thrane Hansen med forholdsvis tidlige startnumre kom ind på foreløbige 2.pladser – så de danske farver var pænt med, da de store navne begyndte at rulle sig ud. Det var de 2 store schweiziske forhåndsfavoritter Simone Niggli og Matthias Kyburz, der tog forholdsvis sikre sejre med hhv 22 og 13 sek, der jo er meget i en sprint, og Ida Bobach og Tue Lassen var på 3.pladsen hhv 48 og 15 sek efter, Emma og Rasmus Thrane var så yderligere 7-8 sek efter på 6.pladsen.

De danske damer og damekonkurrencen
Der var forventninger om at Emma, Ida og Maja kunne være med helt fremme – og som nævnt var både Ida og Emma det også. Både Maja og Emma fik en lidt skidt start og var allerede ca 30 sek efter ved 0,8 km, og hvor Emma så fik løbet sig betydeligt op, tabte Maja yderligere 20 sek til 1,45 km – og hun sluttede som nr 16,1,22 efter. Emma holdt reelt samme afstand til de fleste i teten, ca 3o sek, hvor kun Simone tog yderligere afstand. Ida løb en god og kontrolleret sprint og var i eller tæt på top 5 hele vejen og spurtede sig til en delt 3.plads på det allersidste. Mette Hjerrild blev en godkendt nr 47, ca 3 min efter vinderen.

Simone Niggli havde reelt kun konkurrence fra unge svenske Tove Alexandersson, der faktisk førte med et enkelt sekund næsten halvvejs, men hun sluttede 20 sek efter og alligevel 28 sek for Ida Bobach.

De danske herrer og herrekonkurrencen
Der var forventning om at Rasmus Thrane Hansen med et tidligt startnummer ville være med helt fremme, og Rasmus startede også forrygende og var ca halvejs med i top 3, hvor de lå meget tæt. Til gengæld tabte han så lidt mod slutningen, men fik alligevel kæmpet sig til en podieplads som nr 6. Tue Lassen var til gengæld næsten 10 sek efter ved 0,8 km, men var halvvejs nået op på siden af Rasmus. Her holdt han sig resten af løbet, og kun en meget stærk indsats af Daniel Hubmann på den allersidste del forhindrede Tue i at blive nr 2. På gps-trackingen http://www.tulospalvelu.fi/gps/20130601WCsprintW/ kan man se, at Tue har taget rigtigt mange egne vejvalg og endnu en gang må man konstatere, at Tue har et stort talent for sprintløb!!
Marius Thrane Ødum sluttede som nr 37 efter en skidt start, hvor han satte ca 1 min på første halvdel. Rune Olsen sluttede som nr 40, Christian Bobach som nr 50 og Rasmus Djurhuus og Andreas Boesen som hhv nr 54 og 55.

Herrekonkurrencen havde som forventet schweizisk dominans med dobbeltsejr og 5 mand i top 10, hvorimod de unge svenskere skuffede lidt med kun Gustav Bergman på en 7.plads.

Alle resultater, mellemtider og gps-tracking kan ses på http://www.liveresultater.no/livesider/index.php?arr=246&lang=en_EN

Jeg vil i øvrigt lige benytte lejligheden til at lave et link til det portræt af Emma Klingenberg, som er blevet lagt på Eliteudvalgets hjemmeside (under Forside) http://landshold.do-f.dk/elite/landsholdsprofiler2013.asp . Den vil blive fulgt op af et portræt af Marius Thrane Ødum en af de nærmeste dage.

http://www.nordictour.org/live