Skip to main content

Ranglisteløb i Pinsen

| Administrator | Nyheder 2013

Ved FIF Hillerøds tredagesstævne

I Pinsen afholdes hele tre afdelinger af den danske rangliste, såvel i seniorernes Trimtex Cup som i juniorernes LØBEREN League.

Samtidig er løbene testløb for juniorer til junior-VM i Tjekkiet primo juli og iagttagelsesløb for seniorer til senior VM i Finland, ligeledes i første halvdel af juli.

FIF Hillerød har sat alle sejl til for at lave et højkvalitets stævne med baner for alle og foreløbig er der anmeldt mere end 1000 starter de tre dage. Dermed får publikum en sjælden lejlighed til at følge de danske landsholdsløbere i Nordsjælland i sommerhalvåret, der jo er lidt mere tilskuervenligt end ved de øvrige nordsjællandske elitearrangementer i november og marts.

Lørdag arrangeres testløb i sprint i et helt nyt sprintområde i Hillerød Vest, hvor arrangørerne føler sig rimeligt sikre på, at deltagerne nok skal blive udfordrede på Peter Hansens drilske baner. Søndag står den mangedobbelte Danmarksmester og tidligere VM-otter, Lars Konradsen klar med udfordrende mellemdistancebaner i en af de mest krævende dele af Grib Skov. Når dertil lægges, at bøgen (endelig) er sprunget ud og har fjernet en del af sigtbarheden samtidig med at bregner og brændenælder kun lige er piblet nogle få centimeter op, er der basis for høj fart, dårlig sigtbarhed og hvad der ofte følger af den kombination! Mandag – 2. pinsedag – står endnu en rutineret banelægger – Ulrik Staugaard – klar med den lange distance i Søskoven, der også blev anvendt ved DM Lang i 2010. Kendere af Ulriks baner fra CISM i 2012 i Aalborg vil ikke blive meget forbavsede, hvis der på de baner vil blive vekslet mellem lange vejvalgsstræk, hvor tempoet er afgørende i den super letløbte skov og så sekvenser med overraskende krævende orientering.

Stort set hele eliten er på plads. Hos seniordamerne ser vi igen frem til opgøret mellem Ida Bobach, Maja Alm og Emma Klingenberg, mens Tue Lassen og Marius Thrane Ødum på forhånd må tilskrives en lille favoritværdighed i skoven, mens sprinten på herresiden er en mere åben affære.

Damejunior bliver givetvis en dyst mellem søstrene Nicoline og Cecilie F. Klysner fra den arrangerende klub og Ita Klingeberg og Miri Thrane Ødum. Herrejunior har Thor Nørskov som favorit, men Jakob Ekhard Edsen ser ud til at være på vej tilbage og ventes i hvert fald på sprinten at kunne udfordre Thor.

Første start lørdag er 13:30 i Hillerød Vest, mens første start søndag og mandag ved Skovskolen i Nødebo er kl. 09:30.

Instruktion og startlister nås via linket nedenfor.

http://www.fiforientering.dk/arrangementer/pinseorientering.html