Skip to main content

Jagten – gennem historien

| Administrator | Nyheder 2013

12 familie-orienteringsløb/skattejagter i hovedstadsområdet fredag d. 24. maj

Dansk Orienterings-Forbund blev i september 2012 kontaktet af Golden Days, der ønskede at samarbejde om udviklingen af et nyt kulturtilbud til børnefamilier i hovedstadsområdet i form af et Familie-orienteringsløb/skattejagt.

En række lokale orienteringsklubber, kommuner og kulturinstitutioner har siden da arbejdet på projektet, og på fredag d. 24. maj går det løs med 12 forskellige tilbud fra Stevnsfortet i syd til Helsingør og Hundested i nord.

I forbindelse med projekterne er der etableret en række nye orienteringskort, og Golden Days har sørget for en imponerende markedsføringskampagne den seneste måneds tid, hvor 60.000 flyers er uddelt til skoleelever i de respektive kommuner, 30.000 tryksager er uddelt på cafeer m.v., 30 pyloner pryder gadebilledet og ved Den Sorte Diamant i København, hænger et 40-50 meter langt banner.

Sjældent har orientering fået sådan en eksponering i hovedstaden.

Fra Golden Days hjemmeside:

”Jagten er et nyt kulturtilbud for hele familien, der giver sved på panden og vitaminer til hjernen.

Fra Stevns til Helsingør sættes historien under lup i underjordiske bunkere og fine barokhaver, på renæssanceslotte, museer og gamle borge. Her kan du blandt andet gå på jagt efter polarkongens sjældne tupilak, jage sovjetiske spioner på Stevnsfortet, løse malerityveriet på Ordrupgaard eller tage med tidsmaskinen tilbage til middelalderen på Esrum Kloster og tempelriddernes rige.

Programmet byder på et væld af ’skattejagter’ for hele familien, hvor flere af landets bedste kulturtilbud inviterer indenfor i håbet om at få dig til at svede lidt.

Jagten finder sted den 24. maj på 12 steder i hovedstadsregionen: Fredensborg, Gentofte, Frederikssund, Gladsaxe, Stevns, Hillerød, Halsnæs, Rudersdal, Gribskov, Helsingør og København.

KulturMetropolØresund står bag Jagten.

KMØ er et samarbejde mellem 26 kommuner med det formål at fokusere på nye sider af kulturlivet i hovedstadsregionen.

Projektet er finansieret af KulturMetropolØresund, Region Hovedstaden, Kulturministeriet og Nordea-fonden i samarbejde med Dansk Orienterings-forbund.”

http://www.jagtengennemhistorien.dk/