Skip to main content

Fantastisk reportage i Skogssport

| Administrator | Nyheder 2013

Det svenske magasin fokuserer på OK Pan Århus op til Tiomila

Man gnider lige øjnene en ekstra gang, når man modtager det svenske orienteringsforbunds officielle magasin her i april. På forsiden løber to danske piger i OK Pans karakteristiske klubdragt og selve navnet på magasinet er farvet i Pans karakteristiske vinrøde farver som en hyldest til klubbens damehold.

Artiklen sætter fokus på Ida Bobach og Maja Alm og på klubbens forberedelser til den legendariske og prestigefyldte svenske o-stafet, Tiomila, hvor holdet helt fortjent udråbes til at være blandt favoritterne og dermed har muligheden for at skrive historie som det første rent danske hold, der vinder den store stafet. Mange danskere har været med til at vinde de store stafetter, Tiomila og Jukola men et dansk hold har aldrig vundet.

Den 7 sider lange artikel med fantastiske billeder af Ida og Maja er blevet til ved den svenske journalists besøg i klubbens klubhus Silistria og han har været med på klubbens træning, der den dag stod på o-intervaller i Marselisborg.

I artiklen fortæller Ida og Maja om deres sejr med Ulricehamn i den finske storstafet Jukola (hvor damestafetten også kaldes Venla) for tre år siden, hvor Ida løb først, Maja anden og Jenny Johansson og Simone Niggli løb de sidste ture. ”Det var meget lærerigt at løbe sammen med de to” fortæller Maja i artiklen. ”Jeg troede at Tiomila blot ville være en ´walk in the park´for Simone, men hun fortalte, at hun var lige så nervøs dér som ved et VM. Det er virkeligt specielt at løbe stafetter og jeg synes det var større for mig at være med til at blive nr. tre i Jukola 2012 med OK Pan end da vi vandt med Ulricehamn”

Træner Bjarne Hoffmann fortæller i artiklen, at noget af det unikke ved OK Pans hold er, at de danske løbere også får mulighed for at udvikles ved at løbe de sidste ture, som i de store svenske klubber ofte er forbeholdt verdensstjerner fra nogle af de store o-nationer. Bjarne fortæller videre, at man ikke skal regne med at se samme løber på sidste tur ved Tiomila og Jukola. Det handler om udvikling både for holdet og for individet.

Damestafetten ved Tiomila afvikles lørdag den 4. maj om eftermiddagen.

Læs mere om Skogssport via linket nedenfor.

http://www.orientering.se/Skogssport/Tidigarenummer/Skogssportnr32013/