Låge nr 24: Grønland og Fidusløb
TILBUD FRA JULEMANDENS HJEMLAND
Orienteringsløb på hundeslæde i polarmørke, nordlys og nisser i bjørneskindskamikker kan vi ikke tilbyde ved ARCTIC MIDNIGHT ORIENTEERING
- MEN vi kan tilbyde en uforglemmelig orienterings oplevelse i storslået grønlandsk natur med midnatssol, på kvalitets orienteringskort og med udsigt til enorme isbjerge.
Kom til ARCTIC MIDNIGHT ORIENTEERING 2013 den 26.-29. juni og få en oplevelse du aldrig glemmer! Kan kombineres med løb i Nuuk den 22.-24. juni
På de to billeder ses en af klubbens 180 ivrige medlemmer på slædetur med en post og starten på Midnatsløbet 2012 kl. 24.00
Du finder yderligere oplysninger på www.iog.gl
Hele orienterings Danmark ønskes en glædelig jul af
Ilulissat Orienteering Greenland
Indsendt af Flemming Nørgaard
FIDUSLØBET i Kolding
Fidusløbet er en mangeårig tradition i Kolding Orienterings Klub. Løbet hører ifølge tilhængerne til i kategorien alternative, underholdende og udfordrende løb. Her følger en introduktion.
Det går i al sin enkelthed ud på at opsøge flest mulige poster i løbet af 2 timer. Men da det kun er et begrænset antal poster, som er indtegnet, må man løse de såkaldte "fiduser" for at få nye poster.
Nogle poster er lette at regne ud, mens andre er lidt sværere, således at der er noget for både begyndere og de lidt mere rutinerede. Alt afhængig af hvor svære posterne er, gives der imellem 10 og 100 points for hver enkelt post. Typisk vil det totale antal poster i skoven ligge omkring 40-45.
Der løbes i hold bestående af to personer, hvor holdet på intet tidspunkt må dele sig.
Ved start udleveres en postfortegnelse, et orienteringskort og som regel et alternativt kort.
Postfortegnelsen er en liste med alle poster. På denne kan ses, hvilke poster, der er tegnet ind fra start, og hvilke poster, der opgives hvor henne. Derudover er et antal poster på listen lavet som fiduser, der kan løses umiddelbart.
På orienteringskortet er indtegnet et antal poster, og det er også på dette kort, at holdet løbende indtegner placeringerne af de løste fiduser.
Det alternative kort kan variere. Det kan f.eks. være offentlige kortudgaver såsom skovfoldere, turistfoldere, skovkort eller ældre geodætiske kort. Det kan også være en sammenstykning af flere korttyper.
Fiduserne kan være alt indenfor fantasiens rammer. De varierer fra fiduser, der kan løses på meget få sekunder (f.eks. et luftfoto, der nemt kan overføres til orienteringskortet) til fiduser, hvor der skal bruges lidt mere tid (f.eks. hvis der skal søges efter bestemte ting i det udleverede kortmateriale eller hvis oplysninger skal kombineres).
Holdet, som opnår flest points, kan kåres som vindere, og næste års arrangører bliver det Kolding-hold, som placerer sig bedst.
I 2013 afholdes fidusløbet søndag d. 3. februar. Indbydelsen kan ses her: http://www.koldingorienteringsklub.dk/index.php/component/content/article/25-underside-arrangementer/220-fiduslob-2013
Har du mod på en test af dig selv, så findes materialer fra afholdte fidusløb på Kolding OK’s hjemmeside. Prøv f.eks. dette løb:fiduslob-2011
Indsendt af Ulrik Staugaard / Kolding OK
GLÆDELIG JUL og GODT NYTÅR