Skip to main content

Dansk orientering i verdensklasse

| Administrator | Nyheder 2012

Team Danmark har opkvalificeret Dansk Orienterings-Forbund

Dansk orientering har opnået verdensklasse. Det besluttede Team Danmarks bestyrelse mandag aften, da den indplacerede Dansk Orienterings-Forbund i den øverste støttekategori – Verdensklasse.

Opkvalificeringen til verdensklasse er en følge af dels de seneste års danske EM- og VM-medaljer, dels et dygtigt talentudviklingsprogram samt evnen til at implementere ny forskning og teknologi i den daglige træning.

Indplaceringen i den højeste støttekategori er unik, idet orientering her kommer i et selskab, der i øvrigt udelukkende består af større, olympiske og kraftigt medieeksponerede idrætter. I Dansk Orienterings-Forbund ses indplaceringen derfor som en kæmpe anerkendelse af det store stykke arbejde, der udføres af forbundets løbere og trænere.

Oprykningen betyder udover flere støttekroner til dansk eliteorientering også, at de bedste udøvere får bedre mulighed for at benytte ekspertbistanden fra Team Danmark, hvilket glæder 24-årige Maja Alm, der med både VM-sølv og EM-bronze på sprintdistancen i 2012 har sin andel i de resultater, der har ført til oprykningen:

”Støtten er enorm vigtig for mig, og uden hjælp fra Team Danmarks fysioterapeuter, læger, massører, kiropraktorer og sportspsykologer, var jeg aldrig kommet dertil, hvor jeg er i dag. Desuden gør den personlige økonomiske støtte, at min hverdag hænger sammen. Lige nu studerer jeg odontologi på fuld tid, men næste år supplerer Team Danmark min SU, så jeg kan læse på nedsat tid,” siger Maja Alm.

Læs Team Danmarks pressemeddelelse om indplaceringerne via linket herunder.

http://www.teamdanmark.dk/da/Misc/Footer/Nyhedsarkiv/2012/December/17-11-12_64mio_til_toppraestationer.aspx