Skip to main content

The Orienteering Achievement of 2012

| Administrator | Nyheder 2012

Simone Niggli og Edgars Bertuks vandt med pæn margen.

Edgars Bertuks blev nomineret bl.a. med begrundelsen, at han som stort set ukendt gik hen og vandt VM mellemdistancen. Og for at vise, at det ikke var et tilfælde, fik han bronze på langdistancen. Det overraskede alle - deriblandt ham selv, og han kan stadig spekulere på, om medaljern nu er rigtige nok.
Dette imponerede så mange løbere, at han med 34% af stemmerne på herre-siden blev en suveræn vinder af "The Orienteering Achievement of 2012", der arrangeres af WorldOfO. Næstflest med 17% af stemmerne var det schweiziske stafethold til VM.

Man behøver bare at kigge på statistikken for at se, hvorfor Simone Niggli blev nomineret: 11 af 13 mulige World Cup sejre (en af dem, hun ikke fik var Emmas i Göteborg), 3 EM guld og 3 VM guld samt - selvfølgelig - samlet vinder af både World Cup og NORT. Hun anser selv denne sæson som den bedste nogensinde.
Det kan da heller ikke undre, at hun dermed vandt titlen på kvinde-siden, men det var ikke så overbevisende som for Edgars. Hun fik 28% af stemmerne, men med 22% var endnu en overraskende præstation ved at gøre det spændende: Canadiske Emily Kemps bronzemedalje ved JWOC - den første VM-medalje nogensinde til Nordamerika - imponerede også mange.

Den eneste dansker, der blev nomineret, var Emma Klingenberg for bl.a. ovennævnte World Cup sejr. Hun kunne dog med 146 stemmer ikke blande sig i topstriden.

Løbere fra mere end 60 nationer deltog i afstemningen og afleverede i alt over 4500 stemmer - flest på herresiden. Det er 50% mere end sidste år.

http://news.worldofo.com/2012/12/13/bertuks-and-niggli-orienteering-achievement-of-2012/