Skip to main content

Ida og Tue holdt skansen i TRIMTEX Cup

| Administrator | Nyheder 2012

Med overbevisende sejre i Jættemilen

Der var ingen slinger i valsen, da Tue Lassen og Ida Bobach ved Jættemilen satte hver deres tykke streg under, at de er Danmarks to bedste orienteringsløbere.

”Jeg var bare super frisk”, fortalte en glad Ida efter målgang. ”I starten løb vi sammen med drengene, og det var sjovt at løbe med dem – og også løbe fra nogle af dem” fortsatte Ida og hentydede til, at alle 4 eliteklasser startede samtidig og da de havde samme post 2 og pigerne havde lidt kortere til post 1, så var der møde for den samlede danske elite ved en grøfteende i en granskov i Danstrup Krogenberg Hegn. Maja Alm viste sig atter som førsteudfordrer til Ida på de lange distancer, men kom i mål med en nogen anden oplevelse efter lørdagens 9. plads ved de nordiske mesterskaber i Cross. ”Jeg var bare rigtigt træt og kunne ikke gøre noget, da Ida rykkede fra”, fortalte Maja. Med dagens tredjeplads forsvarede Signe Klinting sin 3. samlede plads foran Masha Semak, der i Jættemilen måtte se klubkammeraten Lea Reime løbe fra sig. Lea, der dagen før havde erobret 8. pladsen ved de nordiske mesterskaber i Cross få sekunder foran Maja. Med andenpladsen skubbede Maja Inge S. Knudsen ned på 5. pladsen i TRIMTEX Cup.

”Jeg løb lidt afventende i starten”, fortalte Tue, der kom fra en frisk 11. plads i lørdagens DAF vinterturnering, som blev afholdt sammen med NM i Cross ved Tårnby. ”Men så kom Claus (Hallingdal Bloch, red.) og jeg fri og jeg kunne mærke, at han nok ville slippe, hvis jeg satte farten op”, fortalte Tue efter målgangen. Og Claus måtte også give alt hvad han havde i sig. Dels for at sikre sig andenpladsen i Jættemilen og dels for at holde sidsteårsjunior, Marius Thrane Ødum bag sig. Begge dele lykkedes, men det var med nød og næppe Marius ikke kom op til sidst. I det hele taget virkede det som en succes at lade juniorer og seniorer løbe samme bane. Det er længe siden, der sidst har været 72 tilmeldte på den længste bane i Jættemilen. Og juniorerne fik et godt billede af, hvor de står over for seniorerne på de lange distancer. Søren S. Sørensen, FIF, forsvarede tredjepladsen i både Jættemilen og på ranglisten. Og da VM-stafet helten Rasmus Thrane Hansen, Søllerød, har måttet stå over de tre sidste ranglisteafdelinger med en rygskade, rykkede såvel Christian Christensen, OK PAN Århus som Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde forbi i ranglistestillingen.

Efter en vel arrangeret Jættemil, hvor solen endda brød frem under præmieoverrækkelsen, er sæsonen 2012 nu slut, men de bedste seniorer har allerede længe træner målrettet mod 2013-sæsonen, der starter med World Cup i New Zealand umiddelbart efter nytår. Så vi skal blot vente et par måneder før vi atter skal heppe på de danske o-stjerner.

Flere resultater fra Jættemilen via linket nedenfor.

Slutstillingen i TRIMTEX Cup 2012

D 21
1.\tIda Bobach, Silkeborg OK, 790 point
2.\tSigne Klinting, FIF Hillerød, 672 point
3.\tMasha Semak, Farum OK, 614 point
4.\tMaja Alm, OK HTF Haderslev, 552 point
5.\tInge S. Knudsen, Faaborg OK, 540 point

H 21
1.\tTue Lassen, Faaborg OK, 742 point
2.\tClaus Hallingdal Bloch, OK PAN Århus, 622 point
3.\tSøren S. Sørensen, FIF Hillerød, 602 point
4.\tChristian Christensen, OK PAN Århus, 536 point
5.\tAndreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, 498 point

http://www.ok73.dk/loeb/jm2012/