Skip to main content

U 16 samling i Mols Bjerg

| Administrator | Nyheder 2012

Fokus på restitution, grundtræning herunder alternativ træning og sæsonen 2013

En glad U-16 landsholdstræner Gry Johansen fortalte om den netop velgennemførte samling i Mols Bjerge. Som tidligere nævnt var nedenstående udtaget til samlingen.

Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Signe Edsen, Nordvest OK
Nikoline Tillingsøe, Tisvilde Hegn OK
Ann Cathrine Larsen, OK Gorm
Josefine Lind, OK Gorm
Caroline Finderup, PAN
Agnes Jonsson, Søllerød OK
Astrid Maag, Søllerød OK

Mikkel Aaen, Farum OK
Thomas Knudsen, OK Melfar
Martin Illum, Søllerød OK
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Christian Bagger Hagner, Silkeborg OK
Jens Christian Gammeljord, OK Snab
Mikkel Kaae-Nielsen, Søllerød OK
Malthe Gaarsdal, Farum OK

Samlingen blev fredag indledt med et besøg af junior landsholdstræner Emil Thorsen, der orienterede om udtagelseskriterierne for juniorlandsholdet. Hvilket er særligt relevant for ca. ½ af U-16 landsholdet, der fra Nytår 2013 bliver juniorløbere. Emil Thorsen kom også ind på vigtigheden af restitution og herunder tilstrækkelig søvn.

Lørdag formiddag stod den på traditionel træning, hvor der i makkerpar blev løbet sløjfer med post udsætning og indsamling med fokus på præcist ind - og udløb. Lørdag eftermiddag blev brugt på effektiv alternativ træning, idet holdet øvede løb i vand. Der blev øvet korrekt løbestil og forskellige former for intervaller alt sammen i vand.

Om aftenen var der møde om vinterens grundtræning og næste års mål. Der blev bl. a. taget udgangspunkt i Peter Öbergs artikel i det seneste nummer af det svenske orienteringsblad ”Skogssport”, hvor Öberg beskriver, hvordan han har stillet sig selv spørgsmålet: Hvad vil gøre, at jeg husker 2013 med et smil. Der blev talt om, at mål ikke nødvendigvis blot er store mesterskaber, men at det også kan være det helt fede og specielle O-løbs oplevelse. Niveauet for vinterens grundtræning blev gennemgået.

Samlingen sluttede søndag med en god gang kompastræning i Mols Bjerge. Gry Johansen sluttede sin beretning om samlingen med at konkludere, at løberne endnu en gang havde gjort sig bemærket ved deres positivitet og engagement.