Skip to main content

Årets højdepunkt: DM-weekenden

| Administrator | Nyheder 2012

DM stafet og DM Lang i superterræner

Med lørdagens DM Stafet i det gamle VM-terræn, Linå Vesterskov og DM Lang i Husby klitplantage er der lagt op til en DM weekend med store oplevelser for deltagerne. Og med Silkeborg OK og Herning OK som rutinerede arrangører, bliver forventningerne bestemt ikke mindre.

Holdopstillingen til stafetten foreligger endnu ikke, men hvis Faaborg stiller op med den nykårede etapevinder i World Cup-en, Emma Klingenberg, søster Ita og CISM-sølvvinder Inge Knudsen, bliver det rigtigt svært for OK PAN, FIF Hillerød og Farum OK at matche. I herreklassen må Faaborg OK og OK Pan som altid regnes blandt favoritterne, men også her vil det naturligvis være afgørende, hvem der stiller op og om alle er friske. Særligt seniorerne på landsholdet har haft en lang hård sæson med EM, World Cup, VM og senest en World Cup uge ved det såkaldte NORT – Nordic ORienteering Tour i de øvrige nordiske lande og det kan betyde, at nogle af de bedste har svært ved at holde motivationen oppe til at levere toppræstationer ved DM.

Men DM Lang er både delkonkurrence i seniorranglisten TRIMTEX Cup og World Ranking Event, så ud over DM-prestigen står der en del på spil for deltagerne. Danmarks p.t. stærkeste o-løber på mellem og lang distance, deltagerliste Ida Bobach Silkeborg OK, står ikke på den foreløbige deltagerliste, så hvis hun ikke starter peger meget på sejr til Maja Alm fra OK HTF, dog med Signe Klinting, FIF som outsider efter hun slog Maja ved DM Mellem. Hos herrerne er det mere åbent, men hvis Tue Lassen, Faaborg, og Søren Bobach, Silkeborg OK fortsat har energi efter en lang sæson, må de regnes til favoritterne i herreklassen.

I juniorklasserne må Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød og Emma Klingenberg, Faaborg OK en sidste gang påtage sig favoritværdigheden ved et dansk mesterskab i H og D 20.

Under alle omstændigheder bliver det spændende at følge de to konkurrencer i weekenden.

http://silkeborg-ok.dk/dmstafet2012/