Skip to main content

NORT 5 – og World Cup 2012 afslutning

| Administrator | Nyheder 2012

Endnu en flot afslutning af Ida Bobach

Så er årets Nordic Orienteering Tour (NORT) til ende, og da de i år samtidig indeholdt årets sidste World Cup løb (hele 5 afdelinger ud af 13), er de endelige placeringer her også klar.
Den afsluttende mellemdistance i Finland blev ikke helt overraskende vundet af de først startende Matthias Kyburz, Schweiz, og Simone Niggli, Schweiz – der begge havde mere end 3 minutters forspring via de første 4 afdelinger af NORT incl erhvervede bonussekunder. Og hvor man nok kan sige, at Simone Niggli var favorit til at vinde under alle omstændigheder – så har Matthias Kyburz vist i den grad nydt godt af de mange korte distancer til NORT, hvor sprintløbene har betydet rigtigt meget, og hvor Matthias Kyburz i øvrigt ikke er blevet dårligere end nr 3 og har scoret mere end dobbelt så mange WC-points end nogen anden! Men hele konceptet omkring NORT skal såmænd nok blive diskuteret en del fremover.


Selve konkurrencen blev hos herrerne en ren ”jagt”, hvor en tidlig fejl af Olav Lundanes gjorde, at han og franske Thierry Gueorgiou stort set fulgtes ad og nærmede sig Matthias Kyburz, som løb sikkert, og så alligevel begik et par fejl hen mod slutningen. Ca 2½ min løb de 2 ind på ham, samtidig med at ”et kobbel” af 5-6 forfølgere nærmede sig bagfra, hvor placeringerne 4-9 blev afgjort. De danske herrer gjorde sig på ingen måde gældende, selv om Søren Bobach egentlig startede meget godt ud fra en placering som nr 20, men hen mod slutningen faldt han mere og mere tilbage, og sluttede med at blive overhalet af Rasmus Thrane Hansen, der endte som nr 38 efter et ganske udmærket løb. Tue Lassen fik slet ikke lov til at løbe med om World Cup-points …

Damernes konkurrence
Hos damerne løb Simone Niggli sikkert hele vejen – og holdt de 3 min forspring hun havde. Helena Jansson, Sverige, sluttede som nr 2, men var på et tidspunkt nærmest indhentet af finske Minna Kauppi, der ellers var startet 3 min efter Helena. Samme Minna var simpelthen løbet fra Ida Bobach, der ellers var med helt fremme, men Ida lavede desværre et par mindre fejl hen mod slutningen, så at det var en temmelig stor gruppe der skulle kæmpe om 4.pladsen. Den gik til Tove Alexandersson og Ida blev nr 5 – altså endnu en top 6 placering til Ida, der har imponeret stort i alle NORT-afdelingerne. Det har Emma Klingenberg så sandelig også, men kun rigtigt på sprintdistancerne – og på sidste afdeling nøjedes hun med at hente sit kort!! Maja Alm har ikke haft det allerbedste NORT, men dog opnået pæne placeringer – men heller ikke her i finalen fik hun lavet et optimalt løb, og faldt fra nr 11 til en samlet nr 19.

World Cup-afslutningen

De 2 NORT-vindere blev ”selvfølgelig” også vindere af årets World Cup – og hvor Simone Niggli har ført klart hele året, lykkedes det først på de sidste 2 afdelinger Matthias Kyburz at overhale ellers klart førende Olav Lundanes. Minna Kauppi blev nr 2 hos damerne, hvor Maja og Ida sluttede som hhv nr 8 og 9, og Emma blev nr 16. Hos herrerne rykkede Tue pga manglende points i de 2 sidste afdelinger ned som nr 23 og Søren Bobach sluttede som nr 52, 5 placeringer foran Rasmus Thrane Hansen.

http://www.nordictour.org/live