Skip to main content

NORT 3 – semifinaler og finale

| Administrator | Nyheder 2012

Fantastiske Emma vinder damernes knockout sprint

Göteborg må være verdens bedste by for Emma Klingenberg, Faaborg OK. I 2008 blev hun den yngste Juniorverdensmester nogensinde, da hun netop i Göteborg vandt JWOC i sprint – og her sidst på eftermiddagen vandt hun den (vist?) første World Cup-sejr til en dansk kvinde (og løber?), da hun – også i Göteborg – vandt knockout sprinten foran Tatyana Ryabkina, Rusland.

Jeg har kun kunnet følge gps-trackingen på min pc, og den er – som altid ved sprint i byområder – ikke altid helt præcis, så allerede fra semifinalerne måtte man vente til de officielle resultater kom, ikke mindst fordi der blev bommet og fejlet temmelig meget, og selv i finalerne kunne man ikke helt regne med gps-målgangen.

I damernes finale kunne man imidlertid se, at Emma var med helt fremme fra start, og faktisk førende indtil den lille butterfly der var indlagt. Her holdt Emma hovedet iskoldt og var alene på sin gafling, hvor de store favoritter Helena Jansson, Minna Kauppi og Tatyana Ryabkina var sammen på den anden. Men Emma vandt faktisk terræn, og selv om hun måske ikke havde de allerbedste vejvalg til sidst, blev hun aldrig rigtigt truet, selv om Tatyana Ryabkina prøvede sine helt egne vejvalg – og faktisk formåede at blive nr 2 foran Judith Wyder, Schweiz, der ellers på gps-trackingen så ud til at være distanceret af Helena Jansson og Minna Kauppi, som begge fejlede lidt til sidst.

Men super-super fantastisk af Emma, der viste at hun hører til blandt verdens allerbedste sprintere. Det ved vi jo også, at Maja Alm, OK HTF, med både EM-bronze og VM-sølv i år, gør, ligesom alsidige Ida Bobach, Silkeborg OK, der næsten altid er med helt fremme. Både Maja og Ida var også med helt fremme i dag og blev hhv nr 4 (delt 3-er) og nr 3 i deres semifinaleheats – og man skal bl. a. lægge mærke til at ellers suveræne Simone Niggli røg ud i samme heat som Ida ved en stor fejl midt på banen. Ida lavede faktisk selv en fejl lige til allersidst efter at have ligget 1-2 hele vejen, og tilsyneladende tog Maja heller ikke det optimale vejvalg til sidsteposten.

Hos herrerne var Tue Lassen, Faaborg OK, med i sidste semifinaleheat – men han kiksede stort i butterflyen sammen med 2 andre og var hægtet håbløst af. Det var han nu ikke den eneste der gjorde, og der var flere store sprinter-navne der røg ud allerede i semifinalen. Denne konkurrenceform skal nok blive diskuteret en del fremover.

I herrernes finale sejrede VM-sprint verdensmesteren Matthias Kyburz, Schweiz, foran franske Frederic Tranchand. Kyburz så ellers ud til at være noget efter i starten, hvor norske Olav Lundanes var helt i front. Men dels passer gps-tarckingen som sagt ikke altid, og dels har Matthias Kyburz utvivlsomt en af de aller-bedste spurter i feltet, og han vandt i hvert fald rimeligt sikkert foran Tranchand, og Olav Lundanes måtte se sig henvist til 5.pladsen.

Damernes finale:
1 Emma Klingenberg\tDEN\t10:05\t
2 Tatyana Ryabkina\tRUS\t10:10\t
3 Judith Wyder\tSUI\t10:11\t
4 Helena Jansson\tSWE\t10:13\t
5 Minna Kauppi\tFIN\t10:14\t
6 Merja Rantanen\tFIN\t11:09\t
7 Anastasiya TikhonovaRUS\t11:39\t
8 Tove Alexandersson\tSWE\t12:39\t

Herrernes finale:
1 Matthias Kyburz\tSUI\t09:28\t
2 Frédéric Tranchand\tFRA\t09:32\t
3 Peter Öberg\t\tSWE\t09:41\t
4 Eskil Kinneberg\tNOR\t09:43\t
5 Olav Lundanes\tNOR\t09:46\t
6 Jerker Lysell\tSWE\t09:50\t
7 Øystein Kvaal Østerbø NOR\t09:52\t
8 Gustav Bergman\tSWE\t10:21\t

Alle resultater, gps-tracking mm kan findes på arrangørernes hjemmeside – og der er nu nogle dages pause inden de 2 sidste World Cup-løb i Finland fredag og lørdag.

http://www.nordictour.org/live