Skip to main content

Masser af danskere i top til O-Ringen

| Administrator | Nyheder 2012

Bortset fra D20 var der danskere i top 5 i alle elite-klasser.

O-Ringen er verdens største orienteringsløb. Det består af 5 etaper med jagtstart på sidste etape. I alt 16-20.000 deltog i årets udgave - afhængig af, hvordan man regner, idet det også er muligt at melde sig på dagen. Således var der 3.300 på åbne baner i et pragfuldt vejr på tredje etape.

For at starte med de yngste, så sikrede Thor Nørskov, IFK Göteborg, sig sejren i H18E med hele 6 minutter. På trods af en dårlig 2. etape i Simlångsdalen, så var de to øvrige førstepladser og enlige andenplads nok til at han havde et komfortabelt forspring på femte etapes jagtstart. Og det forspring satte han ikke over styr.

I D18E blev det til en 4. plads til Miri Thrane Ødum, OK Pan Århus, men det kunne have blevet til mere. Hun lå nemlig som nummer 2 efter de første fire etaper, dog uden reel mulighed for at nå de næsten 11 minutter op til Frida Sandberg på førstepladsen. Men på en dårlig dag smuttede både Sandrine Müller og Runa Fremstad forbi, og Miri måtte nøjes med den lidet eftertragtede fjerdeplads.

Som i de yngre juniorklasser, så var der også en overlegen sejr i H20E. Her startede Marius Thrane Ødum, IFK Göteborg, ud med blot 2 minutter ned til klubkammeraten Eskil Kinneberg. Men Eskil havde en decideret ringe dag og blev slået med 10 minutter af Marius og måtte se sig overhalet af Emil Svensk. Han kunne dog ikke true Marius, der vandt med næsten 7 minutter.

I H21E havde Søren Bobach, Halden SK, et svært udgangspunkt fra sin tredjeplads. Der var 4 minutter op til Gustav Bergman på andenpladsen - og næsten 9 minutter op til klubkammeraten Olav Lundanes. Til gengæld var der kun knap 2 minutter ned til et tomands-tog bestående af Filip Dahlgren og Olle Boström. Undervejs blev de da også samlet, men Søren kunne mærke at han var stærkere og på det sidste langstræk sagde han pænt farvel og lod dem tilbage. Et par dårlige vejvalg til sidst fik dog Filip tilbage på sporet af Søren, som med fuld gas forsvarede sin tredjeplads med blot et sekund.

Dagens bedste løber i D21E var Tanja Ryabkina, der gik forbi Tove Alexandersson og vandt. De to næstbedste tider på denne femte etape var hhv. Ida Bobach og Maja Alm, begge OK Pan Århus. Det gav en af dagens større matcher undervejs, hvilket kunne følges på GPS-track på storskærmen. Undervejs havde de nemlig kæmpet sig op fra et udgangspunkt som nummer 5 og 6 og var sammen med Helena Jansson i kampen om tredjepladsen. Maja mente, at hun nok kunne slå Helena i en spurt, men valgte alligevel at forsøge sig med et andet vejvalg undervejs. Ida gjorde det samme, men begge tabte desværre tid, og Maja måtte se sig slået med 10 sekunder af Helena, og Ida kom ind et halvt minut efter.

http://www.oringen.se/