Skip to main content

Sølv til Marius Thrane Ødum på lang ved JWOC

| Administrator | Nyheder 2012

flotte podiepladser til Stine Bagger Hagner og Thor Nørskov

Efter en lang dags konkurrence på Silica plateauet kunne Marius Thrane Ødum konstatere, at han havde opfyldt intet mindre end sin drøm om en medalje. Efter at Marius på gårsdagens sprint slet ikke kunne få gang i sit løb, havde han det dårligt og var usikker på, om han overhovedet kunne starte i dag.I skoven indhentede han imidlertid løberen der startede 2 minutter før ham og fik yderligere rystet et par løbere af, hvorefter han løb 90 % af banen alene. Undervejs havde Marius koncentreret sig om sin teknik. Det havde været svært ude i det åbne og selv om han havde lavet småfejl blev han først hentet af dagens guldvinder Eskil Kinneberg lige før næstsidsteposten. Det er 5. gang Marius er til JWOC og hans første individuelle medalje. Tillykke til Marius.

Her er de vigtigste resultater:

H20, 11,5 km, 405 m stigning, 23 poster, 176 deltagere:
1. Eskil Kinneberg Norge 69:46.1
2. Marius Thrane Ødum 71:43.2 1:57.1
3. Gleb Tikonov, Rusland 72.26
6. Thor Nørskov 74:04.1 4:18.0
42. Lars Hjerrild, 88,36
54. Magnus Dewett 91.05
103. Mikkel Sørensen 107.55
Jakob Ekhard Edsen, disk

D20, 7,7 km, 280 m stigning, 13 poster, deltagere:
1. Kirsi Nurmi, Finland 57:55.5
2. Frida Sandberg, Sverige 60:26.3 2:30.8
3. Emily Kemp, Canda 60:54.2 2:58.7
4. Marte Narum Norge 61:20.4 3:24.9
5. Hagner Stine Bagger 61:21.9 3:26.4
11. Nicoline Klysner 64.56
32. Emma Klingenberg 71.05
37. Ita Klingenberg 73.05
56. Cecilie Klysner 78.21
57. Miri Thrane Ødum 78.36


JWOC lang distancen blev afviklet i skovene på Silica plateuet ca. 20 km nord for den ungarske grænse. Terrænet er kraftigt kuperet og præget af mange store dybe lavninger kaldet "depressioner" en slags jordfaldshuller. Disse er opstået på grund af den kalkholdige undergrunds erosion. Junior landsholds træner Emil Thorsen forklarede på stævnepladsen, at terrænet kunne deles op i 3 hovedtyper hvidt, gult og grønt. Det kan være svært at læse sig 100 % ind, undtagen når man står i bunden af en af de store lavninger. Et typisk bom kan være, at man i lang tid kan læse en masse, der kan ligne det valgte vejvalg, men hvor man først sent erkender sin fejl. Stævnet startede i flot solskin, der omkring middag gik over i længere tordenvejr med kraftig regn.

Danmark lagde godt ud med et udmærket løb af
Nicoline Klysner, der var startet tidligt. Nicoline førte således konkurrencen i en længere periode og så i lang tid ud til at blive bedste danske kvinde. En tilfreds Nicoline fortalte, at det teknisk var gået hende rigtig godt. Hun havde lavet et enkelt bom, hvor hun havde satset og planlagt et for svært vejvalg. Fysisk havde det været krævende på grund af varmen og den kraftige kupering. Terrænet var som forventet. Nicoline var godt forberedt efter 2 træningslejre i området.

En storsmilende Stine Bagger Hagner fortalte, at hun var rigtig – rigtig tilfreds med sin præstation. Hun havde talt med Bjarne Hoffmann før starten og var ikke nervøs. Hun tog det roligt og planlagde først og løb så. Lige efter post 3 var Stine løbet ind i et gammelt hegn, der lå i skovbunden. Hun fik fattet sig og kom godt videre. På langstrækket bommede hun lidt på indløbet igennem en tæthed lige før posten. Men det lykkedes hende at holde en god rytme hele vejen i mål. Podiepladsen var den anden i Stines JWOC karriere.

Resten af de danske kvinder med Emma Klingenberg i spidsen havde i lighed med storfavoritten svenske Tove Alexanderson og mange andre bommet sig fra topplaceringerne.

Hos herrerne kunne unge Magnus Dewett tilfreds konstatere at han havde haft et udmærket løb, hvor han kun havde lavet småfejl. Det havde været vildt varmt og Magnus havde haft svært ved at læse de små detaljer på 1:15000. Han havde derfor haft svært ved at finde en post nede i en af de store lavninger, ligesom han på et tidspunkt havde taget fejl og var kommet ned i en forkert.

Lars Hjerrild kunne efter sit løb smilende konstatere, at han havde løbet meget pænt. Det havde været rigtigt hårdt undervejs. Bunden havde mange steder været temmelig stenet. Det var nemt at lave fejl, hvis man ikke hele tiden havde en plan. Men det havde været rigtig sjovt i dag. Det er Lars 3 JWOC.

En skuffet Jakob Ekhard Edsen havde løbet stort set perfekt indtil post 20 – som han aldrig fandt. Jakob havde endnu ikke fundet ud af præcist, hvad der var gået galt, men gik ud fra at han havde lavet en kæmpe parallel fejl.

Thor Nørskov leverede en særdeles godkendt præstation og blev ude på bane meldt helt fremme. Og da Thor kom ned over skråningen til sidsteposten, var det til de danske tilskuers store jubel. Thor kvitterede med et bredt smil inden han ”tordnede” i mål til en foreløbig 2 plads, vel at mærke langt henne i konkurrencen. Thor fortalte at han havde givet sig tid til at smile, som en lille tak til dem, der trofast hepper. Thor havde haft et vildt godt løb, hvor han havde forsøgt at disponere sine kræfter helt fra start. Efter 45 min var han blevet træt. Han holdt dog tempoet og energien kom tilbage på de sidste 2 – 3 poster. Thor havde tabt lidt tid ved butterflyen og på den sidste del af langstrækket på vej ind i posten. Sammenlagt følte Thor, at han havde løbet et veldisponeret løb.

Efter Thor kom dog flere stærke navne, foruden Marius Thrane Ødum, der som nævnt tog sølv, også norske Eskil Kinneberg, der tog guld på langdistancen efter at han havde vundet en bronzemedalje ved sprinten . Vinderen af sprinten russiske Tikonov tog sig i stedet af bronzemedaljen på lang. Værd at bemærke er det, at selv om svenskerne ikke var helt fremme, så tog de alligevel 4, 5 og 7 pladsen.

En stolt og glad juniorlandsholdstræner Bjarne Hoffmann kunne mod slutningen af konkurrencen konstatere at Danmark i dag fik 3 løbere på podiet. Og at det vel at mærke ikke var de samme 2 som om søndagen. Marius Thrane Ødums præstation talte for sig selv, men særligt positiv eftersom Marius havde følt sig temmelig skidt tilpas så sent som i karantænezonen, hvor han havde modtaget akupunktur af holdets fysioterapeut Ditte Marie Olesen. Thor Nørskov havde været meget positiv i startområdet, og Stine Bagger Hagner var kommet godt igen og havde vendt udviklingen efter sprinten.

Resultater og billeder kan nu ses på JWOC hjemmeside.

Berigtigelse: I en tidligere version af ovenstående indlæg skrev undertegnede fejlagtigt at det var i samme terræn, at Allan Mogensen vandt sin WOC guldmedalje. Oplysningen kom fra stævnespeakningen, som var på et ikke særlig godt engelsk oplyste at danske Allan Mogensen havde vundet ? i samme terræn i netop 1988. En hurtig internet søgning på Allan Mogensen afslører en formidabel karriere som O-løber, men ikke hvad han vandt i Silica i 1988. Jeg beklager fejlen.