Skip to main content

MTBO World Cup sprint og mellemdistance

| Administrator | Nyheder 2012

2. runde af årets MTBO World Cup er i gang i det sydlige Polen.

Fredagens bysprint i Duszniki-Zdroj i Polen gav ikke danske topplaceringer. Helt som ventet var der et stykke op til de rigtig sjove pladser. Sprint er på nuværende tidspunkt ikke en dansk kongedisciplin.

Et af de få danske lyspunkter var at Camilla Søgaard, som er 1. års senior, tog en fin 17. plads i det stærke damefelt. Ikke overraskende var det finske Marika Hara som vandt 13 sek. foran den polske hjemmefavorit, Anna Kaminska og så schweizisk overraskelse på 3. pladsen i form af Ursina Jäggi.

Hos herrerne vandt Luca Dallavalla, Italien en overraskende sikker sejr, hele 44 sek. foran Jussi Laurila, Finland og Frantisek Bogar, Tjekkiet som 3’er. Vores danske juniorverdensmester på langdistancen, Andreas Proschowsky, blev nr. 27 i det 60-mands store felt.

Sprinten var fint udført af de polske arrangører og skiftede lidt mellem små snævre gader, byskov og så lidt park race til at slutte af på.

Lørdag formiddag var vi så tilbage i skoven og en mellemdistance som ikke vil gå over i historien for det bedst tegnede kort. Uden at fornærme nogen kunne der godt være brugt lidt mere tid på rekognosceringen.

I Polen er det tilladt at forlade faste stier og køre/løbe overalt. Det kunne udnyttes på dagens mellemdistance og blev det, dog ikke i stort omfang.

Bedst af de danske damer gik det for veteranen Nina Hoffmann, som tog en fin 13. plads, 2½ min. fra podiet (top-6). Camilla Søgaard gjorde det igen hæderligt og endte som nr. 21, dog uden at have kørt et fejlfrit løb. De øvrige danske damer blev ofre for kortets unøjagtigheder og måtte indkassere et resultat i den tunge ende af resultatlisten. Sejren gik til den russiske veteran Ksenia Chernykh, som lukrerede på at specielt de finske damer Marika Hara og Ingrid Stengård bommede sig væk undervejs. 3. pladsen gik til Christine Schaffner, Schweiz, blot 3 sek. foran den svenske komet Cecilia Thomasson. Sidstnævnte kommer til at dominere damernes felt inden længe.

Hos herrerne var det Andreas Bergmann som gjorde det bedst med en fin 18. plads. Andreas Proschowsky blev 22’er, ingen af dem kørte fejlfrie løb og begge viste igen at der er noget at bygge på i de kommende år. Bergmann er nyoprykket, mens Proschowsky er sidste års junior.
Sejren gik til endnu en russer i skikkelse af Anton Foliforov , foran de to finner Jussi Laurila og Pekka Niemi. Blot 9 sek. skilte 1-3!

Søndag venter en hård langdistance som igen afvikles med fællesstart inden turen går tilbage til Danmark.

Resultater via arrangørernes hjemmeside.

http://www.wcup.pl/