Skip to main content

Halden vandt Tiomilas damestafet

| Administrator | Nyheder 2012

Med OK Pan Århus på en flot 12. plads

Helt som ventet blev OK Pan Århus bedste danske hold i årets damestafet ved Tiomila.

De første ture var givet til juniorerne Stine Bagger Hagner og Miri Thrane Ødum. Stine lå fint med og kom i mål på en godkendt 27. plads 2:29 efter vinderen af første tur, Frida Aspnäs fra OK Kolmården.

Miri startede lidt forsigtigt og var nede på plads 44 efter 3 km 4:11 efter têten og der var hun mindre end et minut foran Signe Søes i Lidingös andethold og Ane Linde i CopenhagenO. Men Miri løb sig derefter fantastisk op og var i mål på en imponerende 11. plads, blot 2:46 efter den schweiziske landsholdsstjerne, Judith Wyder, der førte Göteborg-Majorna op i spidsen efter 2 ture.

Og så var det ikke så let for Maja Alm bare at jogge, som oplægget var. Maja leverede en glimrende indsats og kom i mål på en fornem 6. plads, 4:23 efter de forreste. Og det vel at mærke på en tur, hvor Halden, Tamperen Pyrintö og Domnarvet rykkede fra resten af holdene.

Signe Klinting var oppe mod en række rigtigt dygtige løbere og på denne tur rykkede Mari Fasting Halden alene i front med 1:45 foran nr. 2. Derfor var det en fuldt ud godkendt indsats, at Signe kunne sende Emma Klingenberg ud på sidste tur bare 6:41 efter de bedste – nu på 10. pladsen.

Sidste tur blev spændende at følge. Anne Margrethe Hausken løb sidste tur for Halden og har før lavet fejl, men i dag fik hun en fin start og holdt nogenlunde afstanden til Tamperen Pyrintö. Bagved løb verdens bedste o-løber, Simone Niggli hurtigt sin nye klub, Tisaren, op på 3. pladsen. Der var dog aldrig tvivl om Haldens sejr, men Simone Niggli løb klart hurtigere og sikrede Tisaren andenpladsen. Efter en forrygende spurt blev det til sidst en flot 12. plads til Emma Klingenberg og OK Pan Århus. Emma var stort set tilfreds med sit løb. Bommede lidt på toeren og havde et defensivt vejvalg undervejs, men ellers ikke noget at klage over.

Næstbedste danske hold blev også helt som ventet CopenhagenO. Masha Semak skiftede som nr. 94 efter 1. tur 4:14 efter førende hold. Ane Linde var som nævnt rigtigt godt med i starten og endte på en godkendt 43-plads 6:14 efter têten. Lea Reime fortsatte den gode trend og var i mål som nr. 35 blot 10:25 efter têten. Unge Nicoline Klysner leverede også en flot præstation om sendte Line Søderlund ud på den lange sidstetur på 31. pladsen, blot 14:43 efter. Line endte på en fuldt godkendt 42. plads, ca. 28 minutter efter.

http://10mila.se/2012