Skip to main content

Tiomila står for døren

| Administrator | Nyheder 2012

Med mulighed for danske nøgleroller

Den legendariske svenske orienteringsstafet, Tiomila, står atter for døren – som altid med ungdomsstafet, damestafet og herrestafet.

Ungdomsstafetten for deltagere op til 16 år har 4 ture, hvor to skal være piger. Fra dansk side er det spændende, hvordan den nye klub, CopenhagenO, klarer sig blandt de 296 ungdomshold. Særligt førsteholdet med Martin Illum, Nikoline Tillingsøe, Amanda Falck Weber og Mikkel Aaen har gode chancer, hvis alt flasker sig. Ungdomsstafetten starter lørdag den 5. maj kl. 11.30.

Kvinderne løber 5 ture og blandt de 343 tilmeldte hold er det særligt Smålandskavlevinderne fra OK Pan Århus, at de danske forventninger skal knyttes til. Desværre må holdet undvære Ida Bobach, der har en let forstrækning, som ikke må udfordres så kort tid før EM. Samtidig skal Maja Alm også spare sin fod og kommer derfor ikke til at løbe max intensitet på sin 3. tur, hvorfor OK Pan må sætte sin lid til morgendagens stjerner, Emma Klingenberg, Stine Bagger Hagner, Miri Thrane Ødum, der sammen med Maja og Signe Klinting udgør holdet. Det kan række langt, men uden Ida og uden Maja på fuld kraft, vil holdet ikke kunne være med i kampen om sejren. I stedet kan de se frem mod en dyst mod Copenhagen O, der stiller med Masha Semak, Ane Linde, Lea Reime, Nicoline Klysner og Line Søderlund. Kvinderne starter kl. 14.15 lørdag eftermiddag.

Den sagnomspundne herrestafet har samlet start i aftenskumringen for de 335 tilmeldte hold. Kl. 21.30 går starten og en halv time efter sænker Tiomilanattens mørke sig. Der er ingen forventninger om danske hold med topplaceringer her. OK Pan Århus stiller med en spændende kombination af rutinerede kræfter og unge talenter og er favorit til at blive bedste danske hold. Til gengæld er der danske løbere på flere af de udenlandske tophold. Her er det særligt formstærke Søren Bobach, der forventes at få en nøglerolle på norske Haldens favorithold, da han står til at løbe 9. tur. Ud for den tur står der sikkert i den ambitiøse klubs drejebog, at han skal udbygge forspringet og give 2010-verdensmesteren Olav Lundanes et komfortabelt forspring til 2011-verdensmesteren Thierry Gueorgiou i de sidste to års vinderhold, Kalevan Rasti. Halden-klubben var suveræn for år tilbage, men har ikke været helt til tops de seneste år og pønser helt sikkert på et come back på det øverste trin på præmieskamlen. Ellers er det især i IFK Göteborgs karakteristiske stribede dragt, at man skal lede efter danskere, idet Christian Christensen har 3. turen og Marius Thrane Ødum er sat på den ugaflede 7. tur. Unge Thor Nørskov kastes for løverne på andetholdets førstetur. På dette hold er også Christian Nielsen, Christian Bobach og Søren Schwartz indplaceret.

Tiomila er i år flyttet væk fra Stockholmsområdet og afholdes ved Kvarn, der ligger øst for Motala. For de, der ikke kan være til stede, kan det stærkt anbefales at følge løbet via stævnets hjemmeside. Sidste års live reportage var fantastisk og der er ingen grund til at tro, det bliver dårligere i år.

http://10mila.se/2012/