Skip to main content

Perfekt EM træning

| Administrator | Nyheder 2012

Beretning fra landsholdets træningslejr i Mora

Mens de danske påskeløb er blevet afholdt på Rømø, har senioreliten traditionen tro været på træningslejr. Denne gang ved Mora i Midtsverige, hvor temaet var forberedelse til EM, der holdes omkring Falun medio maj.

Desværre måtte holdet jo tage af sted uden Tue Lassen, der blev skadet ved DM Ultra Lang og heller ikke bliver klar til EM, men som ifølge hans blog er fortrøstningsfuld i forhold til at blive klar til VM senere på året. Til gengæld er Maja Alm, HTF, kommet så langt med genoptræningen, at hun kunne deltage på træningslejren. ”Vi boede på Årsa Grönklitt, som jo ligger ganske højt og Maja viste gode evner som bjergrytter”, fortæller Landstræner Lars Lindstrøm med henvisning til, at Maja var særdeles flittig på MTB i løbet af ugen. ”Maja kunne helt efter planen løbe 4 x 25 minutter og vi regner med, at hun bliver klar til at løbe Silva League i Linköping primo Maj og at hun også bliver klar til EM, mens det er mere usikkert med Tiomila” fortsatte Lars.

Jeg fangede Lars på en noget ustabil mobilforbindelse på en af de endeløse svenske landeveje. ”Her er meget varieret, man ser både fyrre-, gran og birketræer”, som Lars tørt konstaterede. Holdet er nu på vej hjem efter en intensiv uge, hvor de mest flittige nåede at løbe med på 12 af de 14 træninger på 6 dage.

Derudover kunne Lars berette, at landsholdet havde været ganske heldige med vejret. Der var lidt sne en dag, men i forhold til, hvordan vejret kan være i området på denne tid af året var det særdeles fine forhold. ”Vi har dels trænet i detaljerige fyrreskovsområder med km-tider omkring de 5 og dels i tungere terræn med hård kupering og km-tider, der kunne nå op mod 10 min/km”. Ved EM forventer Lars, at der vil være meget fint terræn, men forventede km-tider noget over 6 ved EM peger på, at der også kommer tungere partier. ”Så det er godt vi har prøvet nogle forskellige terræntyper.”

På lejren fortsatte Søren og Ida Bobach de fine takter fra konkurrencerne her i foråret, men Lars fremhæver også Søren Schwartz, FIF, for hans styrke og fokuserede indsats. Hvis du vil have en idé om terrænet, så følg linket nedenfor til EM-arrangørernes hjemmeside, hvor der ligger en WEB-Cam fra landsholdets træning i onsdags. På samme hjemmeside kan du også læse et interview med Ida om hendes forberedelser og forventninger til EM.

http://www.eoc2012.se/2012/04/eoc-training-with-headcam-video/