Skip to main content

Ranglistesæsonen skydes i gang ved Danish Spring

| Administrator | Nyheder 2012

Med stærke danske og udenlandske navne på startlinjen

I den kommende weekend, 24. og 25. marts, ser nyskabelsen Danish Spring dagens lys. Efter den traditionelle sæsonpremiere Spring Cup blev afviklet sidste gang i 2011, er OK Øst Birkerød nu klar med et nyt spændende koncept med tre intense konkurrencer fra samme stævneplads i den sydlige del af Store Dyrehave ved Hillerød.

”Vi ønsker at skabe et enkelt stævne med spændingen i stafet og fællesstart i fokus” udtaler Gunner Sie fra arrangørteamet, ”og vi ser frem til konkurrencen i et felt, der tæller den danske elite og en række stærke navne fra klubber i de øvrige nordiske lande og flere andre nationer.”

Stævnet indledes lørdag eftermiddag med fællesstart på mellemdistance for herre og dame elite og start ca. kl.13.30. Løbet tæller til verdensranglisten (World Ranking Event). Samtidig er løbet sæsonpremiere på de danske senior- og juniorranglister, henholdsvis TRIMTEX Cup og LØBEREN League. Juniorer og seniorer løber samme bane og fordeles således efter løbet på om de tæller til junior- eller seniorranglisten. I herresenior har Tue Lassen (Faaborg OK) og Søren Bobach (Silkeborg OK) vist flot form i sæsonstarten og det bliver interessant at følge deres dyst med de øvrige danske deltagere og stærke udenlandske navne, der bl.a. tæller Francois Gonon og Johan Runesson – begge fra IFK Göteborg. I damesenior bliver det spændende at se, om Ida Bobach (Silkeborg OK) kan følge op på sine flotte præstationer i Nordjysk 2-Dages i de hurtige nordsjællandske skove. Her får Ida dog hård konkurrence, blandt andre af svenske Lina Strand, Göteborg-Majorna, der besejrede både Ida og selveste Simone Niggli og vandt WRE-løbet ved POM i Portugal sidst i februar.

Lørdag aften åbnes for nyskabelsen med stafetture både lørdag aften og søndag formiddag, hvor de deltagende klubber kan teste deres løbere i forskellige konstellationer af dag- og natstafet forud for de store internationale stafetter. I såvel herre- som damestafetten er førstepræmien en pengepræmie på 1000 kr pr. tur, hvilket for herrerne er 7 og damerne 5.

Begge dage er der masser af åbne baner, som er åbne for alle, således at man kan få en tur i det fine terræn også selvom man ikke lige synes man kan finde en passende stafetklasse.

Et engageret speakerteam vil være på pletten i alle 24 timer og arrangøren satser på både WebTV, speakerlyd og on-line-resultater.

Det bliver spændende at følge denne nyskabelse i international orientering og OK Øst Birkerød fortjener stor ros for at have turdet at tænke alternativt og udvikle et nyt løbskoncept.

http://www.danishspring.dk/da/