Skip to main content

Nyt fra Anti Doping Danmark

| Administrator | Nyheder 2012

Det bliver lettere at være astmatiker, og alle dopingtests i 2011 var negative

Onsdag d. 25/1 mødtes DOF og Anti Doping Danmark til det årlige statusmøde.
Der er i 2011 gennemført i alt 17 dopingtests i Orientering, heraf 7 i konkurrence og 10 udenfor konkurrence. Alle tests var negative. Antallet er tests i orientering er generelt faldende.

I 2012 er der en væsentlig ændring på Dopinglisten. Reglerne om astmamedicin lettes yderligere en smule, da det nu er tilladt at inhalere formoterol(max 36 mikrogram/døgn). Formoterol er bl.a. indholdsstof i Oxis, Symbicort Turbuhaler og Symbicorte forte Turbuhaler. Ændringen betyder at der nu ikke kræves ansøgning om dispensation(TUE) for at anvendes disse præparater. Det samme gælder salbutamol (eks. Airomir, Buventol og Ventoline) og salbuterol (f.eks. Seretide og Serevent) som blev tilladt i 2011.
Alle andre beta-2-agonister (f.eks. Terbutalin) er stadig forbudte, også ved inhalation, og kræver derfor dispensation.

I forbindelse med mødet udtrykte Anti Doping Danmark iøvrigt generel stor tilfredshed med arrangørerne af DM'erne. Klubberne er gode til at informere ADD i god tid om stævnet og praktiske forhold, og de er altid positive når ADD møder op til et DM.

Mere information om dopingreglerne kan fås på Anti Doping Danmarks hjemmeside, samt ved henvendelse til landstræner Lars Lindstrøm (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

http://www.antidoping.dk