Skip to main content

Låge nr 8: Molboløbet 2012

| Administrator | Nyheder 2011

Årets første 10 søndage er der o-løb for hele familien i skovene nord for København

Molboløbet er en årligt tilbagevendende familiebegivenhed, hvor der dystes på både hurtighed og paratviden. Det er ikke nok at finde posten, man skal også svare rigtigt på et spørgsmål for at få det maksimale antal point.

Siden 1960 har Søllerød Orienteringsklub arrangeret molboløbet. De første ti søndage hvert år løbes der i skovene nord for København. Der skiftes mellem Rude Skov, Jægersborg Hegn, Geel Skov og Trørød Hegn.
Det traditionsrige løb trækker omkring 300 deltagere til hver søndag – også når sneen ligger knæhøj i skoven.
Molboløbet er åbent for alle, man behøver altså ikke at være medlem af en orienteringsklub, og der kan hver uge vælges mellem fire forskellige baner.
Den lette bane på cirka 4 km er for alle. Den benyttes både af forældre med små børn, og af ældre der ønsker at gå en tur i skoven med indlagt underholdning.
På de tre øvrige baner løbes i terrænet, og man kan vælge mellem 3, 5 og 7 km. Her er der udfordringer for den erfarne orienteringsløber.

Man skal have deltaget i seks af årets løb for at kvalificere sig til finalen, der finder sted den 11. marts 2012.

Vel mødt til molboløbene – starten til årets første løb går søndag den 8. januar mellem klokken 9 og 11 fra Rundforbihallen i Nærum.

Tekst og billede indsendt af: Claus Kaae Nielsen, Søllerød orienteringsklub

http://www.molboloeb.dk