Skip to main content

4 stærke danskere til sprintfinalen i eftermiddag

| Administrator | Nyheder 2011

Rasmus Thrane Hansen og Maja Alm ser rigtigt stærke ud

For dem der har kunnet følge resultaterne i sprintkvalifikationen online, har det muligvis været bedre end at være hernede live. Vi håber stærkt at ”serviceniveauet” stiger betydeligt til eftermiddagens finaler, da både resultatformidling, mellemtidsservice mm har været utrolig langsommelig. I skrivende øjeblik foreligger der vist heller ikke helt officielle resultatlister, men umiddelbart ser det særdeles fornuftigt ud for de 3 danske piger og Rasmus Thrane Hansen, hvorimod det er sikkert, at Christian Christensen og Claus Bloch er ude med placeringer som hhv nr 20 or 23. Men der synes at være tale om en del diskvalifikationer, hvad jeg desværre ikke kan op lyse mere om i øjeblikket, hvor jeg ikke er i stævnecentret!!

Stærke danske damer

Både Emma Klingenberg og Ida Bobach kom sikkert til finalen efter placeringer som nr 7 og 6 – og ifølge Emma havde det været en virkeligt krævende sprint, både fysisk og teknisk, og man kan jo også se på alle vindertiderne, at de lå adskillige minutter over det forventede. Kun Linnea Gustafsson løb under 16 min, endda som den først startende – så Emmas 17,40 og Idas 18,40 rakte altså til placeringer i den bedste halvdel. Maja løb på 17,26, men så meget stærk ud og havde ifølge landstræneren slet ikke løbet sig ud, så det skal blive spændende at se hvor stærk hun er i eftermiddag. Og man skal på ingen måde afskrive hverken Emma eller Ida mht top 10-placeringer …, men de svenske damer virker uhyggeligt stærke!

Rasmus Thrane Hansen eneste herre i finalen

Både Christian Christensen og Claus Bloch måtte erkende, at der skulle enten mere fysisk styrke til eller også skulle man løbe fejlfrit, hvad de 2 så ikke gjorde i dag – og de var hhv ½ og 1 min fra at kvalificere sig, og det er lang tid i en sprint til WOC. Rasmus Thrane Hansen viste til gengælde både fysisk og teknisk overskud, da han løb en sikker 2.plads hjem i sit heat, og ifølge landstræneren har han også meget mere at give af ifinalen, hvor favoritværdigheden dog helt klart ligger hos de stærke schweizere – men efterhånden er der rigtigt mange unge løbere, der har specialiseret sig i sprint, så det skal nok blive en intens og spændende affære, hvor landstræneren også vurderer, at Rasmus kan komme i (hvert fald i) top 10. Vi krydser alle fingre hernede.