Skip to main content

Triumfen fortsætter ved EYOC lang

| Administrator | Nyheder 2011

Mikkel guld, Amanda sølv og Miri nr. 6

Det danske U 16 landshold fortsatte i dag sine bedrifter i Tjekkiet, hvor langdistance blev afviklet i Sedlo.

Vinderen af Herre 16, stortalentet Mikkel Aaen, Farum OK vandt i dag sin anden medalje ved mesterskabet. I dag på langdistancen byttede han gårsdagens sølvmedalje til en af guld. Mikkel forklarede, at han havde haft lidt vanskeligheder under vejs. Han havde ikke regnet med, at det ville blive så svært. Sigtbarheden var mange steder dårlig. Der var meget kvas og mange diffuse postplaceringer. Inden løbet var oplægget til de danske løbere, at de skulle være omhyggelige med kompasset og så se op for at holde retning. Mikkel berettede ærligt, at brug af kompas ikke er hans stærkeste disciplin. Dette medførte, at han flere gange svajede en del. Heldigvis fik han hver gang stoppet i tide og derved minimeret tabet. Ved post 7 lå Mikkel som nr. 2. De største problemer havde Mikkel ved post 8, hvor han havde læst 3 sten som et styb. Da han endelig fik læst sig ind, var han sammen med flere andre løbere, der også søgte efter postskærmen, som lå på jorden. Dette medførte et tidstab på 59 sekunder. Heldigvis for Mikkel var, den indtil da førende løber, Litauiske Algirdas Bartkevičius i endnu større vanskeligheder med et tidstab på mere end 2 minutter. Så på trods af sit bom rykkede Mikkel op og tog føringen, en placering han holdt til mål. Undervejs nåede han også at bomme post 13 og 14. Uha, hvordan skal det dog ikke gå konkurrenterne, når Mikkel en dag løber fejlfrit!

Gårsdagens sprint hvor Mikkel vandt sølv havde været langt mindre problemfyldt for Mikkel.
Mikkel ser frem til morgendagens stafet, hvor holdet er Thomas Knudsen OK Melfar på første tur, Magnus Maag, Søllerød OK på anden tur og med Mikkel selv som ankermand. Mikkel glæder sig i øvrigt over at alle på holdet indtil nu har klaret sig rigtig godt.

Mikkel er 14 år. Han fylder først 15 år til august.

En glad sølvvinder Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK fortalte, at hun havde løbet et godt løb uden store bom. Midt på banen var trætheden begyndt at melde sig, men efter publikumsstrækket blev hun kroget af en ungarsk løber, hvilket motiverede hende til at løbe hurtigere for at komme væk fra forfølgeren. Amanda følte sig godt tilpas i den ikke særligt kuperede tjekkiske skov. Det havde været noget diffust med mange små gule og grønne områder, der utvivlsomt ville kunne gøre det svært at læse sig ind efter et bom.

Amanda synes, det er fedt at være til mesterskab, hvor det danske hold både har tid til sjov og til at være seriøse. Undervejs bliver der også snakket med løberne fra de andre lande. I aften er der banquet. Og i morgen går det løs med stafeten. Det danske pigehold er Signe Edsen, Nordvest OK på første tur, Amanda Falck Weber selv på anden tur, mens Miri Thrane Ødum OK øst Birkerød er ankerkvinde.

Netop Miri løb sig til en podieplads som nr. 6. Miri bommede post 4 med ca. 4½ minut men herfra og til mål løb hun 2 minutter hurtigere end Amanda.
'
Resultaterne i sammendrag:

D16: 5,6 km

1. Karolína Bořánková, Tjekkiet 43.19
2. Falck Weber Amanda, Tilsvilde Hegn OK,44.29
3. Anna Štičková, 45.22
6. Miri Thrane Ødum, Ok Øst Birkerød, 46.42
24.Signe Edsen, Nordvest OK,54.32
53.Amalie Tripax, Roskilde OK, 63.31 2

H16: 7,8 km\t

1. Aaen Mikkel, Farum OK 46.42
2. Algirdas Bartkevičius, Litauen 46.55
3. Quentin Mertenat, Schweitz, 47.49
8. Magnus Maag, Søllerød OK 50.10
10. Magnus Dewet, OK Snab 50.34
11. Knudsen Thomas, OK Melfar 50.40

Med til billedet hører også, at gårsdagens vinder af sprinten Atanasov Apostol fra Bulgarien blev nr. 63 på langdistancen mere end 21 minutter efter Mikkel.

Samlet set gør det både de danske piger og drenge til favoritter ved stafetten i morgen