Skip to main content

Tre dage med vestjyske o-oplevelser

| Administrator | Nyheder 2011

Tre dages vidt forskellige o-oplevelser venter på deltagerne i årets Vestjysk 2-dages, der bliver arrangeret af Vestjysk Orienteringsklub.

Stævneleder Anne-Vibeke Mose fortæller om Vestjysk 2-dages:
Klubben tyvstarter i år med sprint. Det bliver på et nytegnet kort over det centrale Holstebro, hvor banerne kommer til at veksle mellem bebyggede områder, parker og skovarealer.

Sprinten er fjerde og sidste afdeling i Dansk Park Tour, og det betyder at der vil være to afdelinger, hvor der vil være fri starttid til dem begge. Første start til første afdeling går klokken 18, mens anden afdeling forventes at blive skudt i gang klokken 19.30.

Lørdag går det for alvor løs med Vestjysk 2-dages. Det er Vestre Plantage i udkanten af Holstebro, der danner rammen om første etape.

Vestre Plantage er et varieret skovområde, der for store deles vedkommende er let gennemløbelig. Desuden får deltagerne lov til at prøve kræfter med det militære øvelsesområde, der ligger lige syd for plantagen. En del af området bliver sjældent brugt til orienteringsløb.

Søndag bliver løbet slutte af med virkeligt kræs. Her er det Ulfborg Plantage 20 kilometer vest for Holstebro, der venter på deltagerne. Ulfborg Plantage hører til blandt landets mest krævende terræner rent o-teknisk, og til årets 2-dages har Vestjysk Orienteringsklub fået lov til at benytte området omkring skydebanerne i den centrale del af plantagen. Her venter der masser af udfordringer for deltagerne.

Sammen med 2-dages løbet arrangerer Nordkredsen Veterankredsmatch.

Overnatning finder blandt andet sted på o-campen, der i år er placeret i Mejrup, umiddelbart øst for Holstebro.

Ud over o-løbene er der masser af spændende muligheder for oplevelser i området. En tur forbi den verdensberømte Giacometti-skulptur "Kvinde på Kærre" i gågaden i Holstebro kan anbefales, ligesom byen byder på masser af shopping- og kulturmuligheder.

Vestjysk Orienteringsklub glæder sig til at byde deltagerne i årets 2-dages velkommen til spændende orienteringsoplevelser i Vestjylland.

http://www.vestjyskorientering.dk/pages/webside.asp?articleGuid=107493&menuGuid=52753