Skip to main content

DM MTBO i Pinsen

| Administrator | Nyheder 2011

Pinsen byder på DM i MTBO, når FIF Hillerød afvikler hhv. lang og stafet i Gribskov Mårum og Søskoven.

Allerede fredag aften er der MTBO i Nordsjælland når OK S.G. afvikler 7. afdeling af årets Friluftsland MTBO cup, en aftensprint i Tokkekøb Hegn. Instruktion og startliste kan ses på OK SG website, www.oklub.dk

Lørdag afvikles DM lang på delvis nytegnet MTBO kort over Gribskov Mårum og Søskoven. Mere end 130 ryttere dyster om årets DM titel. Banelægger Peter Reibert Hansen fortæller:

Så er det lige ved og næsten. Kortene er trykt og pakket. Instruktion og startliste er på nettet, vejret ser ud til at blive godt, så nu kan det bare blive lørdag, så vi kan få nogle folk i skoven til årets MTBO DM lang.

Lørdagen byder på relativ lange baner, men der er flere steder i skoven, hvor der er asfalteret skovstier, så jeg er ret sikker på at der bliver kørt rigtig hurtigt på dele af banerne. Det er et stort skovområde, vi har fået lov til at komme i og det har givet mulighed for at udnytte de forskellige elementer som Gribskov byder på.

Årets favoritter adskiller sig ikke fra 2010. I D21 er Rikke Kornvig tårnhøj favorit til at genvinde titlen. Formentlig skal der en decideret off day eller defekt til at fravriste hende titlen. Største konkurrent er måske Ann-Dorthe Lisbygd, men der er flere som kan lege med om podieplaceringerne; Anke Dannowski, Pernille Brunstedt Jacobsen (DM sejr 2009), Nina Hoffmann, Anna Telyakevych og eks-landsholdsrytteren Line Brun Stallknecht. Damerne skal ud på 20,0 km med 23 poster og vindertiden er 90 min.

I H21 er 2010 World Cup vinderen, Erik Skovgaard Knudsen, næsten lige så stor favorit. Største konkurrenter bliver uden tvivl landsholdskollegaerne Lasse Brun Pedersen og Bjarke Refslund. Herrerne skal ud på hele 32,8 km med 37 poster og her er vindertiden 110 min.

H-20 bliver igen et opgør mellem Andreas Bergmann, Rasmus Søgaard og den forsvarende mester Andreas Proschowsky. Forventelig bliver dagsformen afgørende i den dyst. Juniorherrerne skal ud på 23,0 km med 27 poster og vindertiden er sat til 90 min.

I D-20 er der også tre bud på DM titlen. Forsvarende mester er Cæcillie Christoffersen, men både Camilla Søgaard og Caroline Konring kan køre med om sejren. Juniorpigerne skal ud på 13,8 km med 16 poster og vindertiden er 80 min.

Pinsedag er der DM stafet og Peter Reibert Hansen siger om den:

Med stævnepladsen placeret midt i Gribskov, har det ikke været nødvendigt at gå på kompromis med stafetbanerne, da der ikke er lange transport stræk ud og ind af stævnepladsen, så folk er på lige fra start, til de er tilbage i mål.
Her er startliste på trapperne og kan formentlig ses på løbets hjemmeside senere torsdag.

Hvis man ikke har fået tilmeldt sig vil der være åbne baner til salg på stævnepladserne. Læs mere i respektive instruktioner.

Efter weekendens løb udtages senior- og juniorlandsholdet til VM i Italien ultimo august samt seniorlandsholdet til EM i Rusland medio september.

http://www.orientering.dk/fif/index.asp?goto=http%3A//www.orientering.dk/fif/loeb/dmmtbo2011/%3Fcnt%3Dno