Skip to main content

VM-træningslejr i Frankrig

| Administrator | Nyheder 2011

Maja Alm viser gode takter i stærkt besatte konkurrencer

Mens juniorerne har haft testløb til Junior-VM, er senior landsholdsløberne taget til Annecy i Frankrig for at få finpudset teknikken i det både fysisk og teknisk krævende VM-terræn. Signe Søes (OK Pan), Maja Alm (OK HTF) og Signe Klinting (Fif Hillerød), Christian Bobach og Søren Bobach (begge Silkeborg OK, Rasmus Thrane Hansen (Søllerød OK), Tue Lassen og Mikkel Lund (begge Faaborg OK, dvs alle løbere fra Verdensklasse- og Udviklingsgrupperne er med, suppleret med rutinerede Mikkel Lund (fra søndag).

Maja Alm viser stor klasse
Gruppen tog afsted i fredags og deltog i weekenden i 2 konkurrenceløb i særdeles VM-relevant terræn, Mellemdistance om lørdagen og Langdistance om søndagen. Her viste især Maja Alm , at hun er ved at få styr på det svære franske terræn, da hun lørdag blev nr 5 og søndag nr 6 i nogle meget stærkt besatte felter med landsholdsløbere fra Sverige, Finland, Schweiz, Tjekkiet, Rusland og Frankrig. Signe Søes placerede sig lidt under vanlig standard som nr 21 og 23, og Signe Klinting blev nr 55 og 48.

Hos herrerne var placeringerne knapt så imponerende, idet lørdagens bedste placeringer lå omkring nr 50 og 60, men på søndagens langdistance ser Tue Lassen ud til at have haft et fornuftigt løb med en placering som nr 17. Her kan man samtidig sige, at franske Thierry Geourgiou endnu engang demonstrerede sin favoritværdighed og klasse ved at vinde med 9 minutter ned til nr 2.
De fuldstændige resultater fra weekendens løb kan ses på
http://annecyso.fr/WordPress/wp-content/uploads/2011/04/2011_05_28_SEMNOZ_Benevent_CDL_MD_R%C3%A9sultats.html og
http://www.nationalesavoie2011.fr/images/stories/listes_inscrits/resultats_NationaleSavoie_HE_DE.html

En intensiv o-teknisk uge
Men disse konkurrenceløb var kun indledningen til en intensiv uge, hvor fokus ifølge landstræner Lars Lindstrøm vil være specielt på at løbe på retning, og ind/udløb fra poster. Med på turen er sportspsykolog Kristoffer Henriksen, som vil fortsætte det sportspsykologiske arbejde han har lavet med hele gruppen i det sidste års tid, og nogle af træningerne vil indeholde sportspsykologiske elementer.

Ellers kan landsholdsløberne så småt se frem til årets første World Cup-løb, som løber af stablen i forbindelse med NORT (Nordic Orienteering Tour), hvor der afvikles de første 3 tællende konkurrencer, som alle er sprint eller mellemdistance og i henholdsvis Finland, Sverige og Norge.