Skip to main content

Ungdommen markerer sig i Sprint Cup

| Administrator | Nyheder 2011

I spændende kombination af træning og konkurrence

I sidste weekend var det Marius Thrane Ødum i Frankrig, der viste, at ungdommen står klar til at udfordre de mere etablerede navne. Ved fredagens første etape af fynsk sprint cup i Svendborg fortsatte førsteårssenior Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, trenden ved at vinde med hele 36 sekunder foran Rasmus Djurhuus, OK Pan Århus. Hos kvinderne viste Maja Alm, OK HTF Haderslev, atter storform ved at være hhv. 41 og 51 sekunder foran Ida Bobach, Silkeborg OK og Emma Klingenberg fra Faaborg OK. Begge sidstnævnte løb i juniorklassen på samme bane som seniorerne. Her var det særligt glædeligt, at Emma ser ud til at kunne løbe igennem igen efter et langt genoptræningsforløb fra en skade i foden. ”Området i Svendborgs gamle by minder utroligt meget om de byer i Frankrig og Schweiz, hvor vi løber mange vigtige sprintløb i disse år, så det var virkelig god træning”, fortæller en tilfreds landstræner, Lars Lindstrøm.

Lørdag var scenen flyttet til Faaborg og jysk-fynske mesterskaber i sprint. Her var banerne endnu mere teknisk krævende end i Svendborg og landstræneren fortæller, at man var ”godt underholdt” hele vejen rundt på banerne, ligesom han i høje toner roser arrangørerne af begge løb for flotte arrangementer. Hos kvinderne løb Ida Bobach i klart bedste tid, mens Maja, der havde næsten samme tid, måtte se i øjnene, at hun havde overset post 16 i kampens hede. Hos herrerne satte en skarp Søren Bobach, Silkeborg OK, tingene på plads, da han var 14 sekunder foran Tue Lassen, Faaborg OK. Det er værd at bemærke, at juniorløberen Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, begge dage løb i tredjebedste tid.

Sprint cuppen slutter i morgen i Odense, men ud over konkurrencerne, er det spændende ved sprint cuppen hvordan man benytter lejligheden til at få lavet en masse sprinttræning. Alle talentcentre var inviteret og fredag var der 40 deltagere til o-intervaller i Svendborg – efter konkurrencen, forstås, og talenterne fik god inspiration af at træne sprint med de etablerede stjerner. Fredag morgen stod det på korridorløb i Svendborg før konkurrencen i Faaborg og derefter mere træning på Faaborg-kortet. Så i morgen, søndag, er der ”kun” konkurrence. Dog uden Rasmus Thrane Hansen, der atter kommer i skarp konkurrence, men denne gang i Østkredsens 1. divisionsmatch i Grib Skov.

Flere resultater og kort fra Sprint Cup på stævnets hjemmeside.

http://www.fynsksprintcup.dk