Skip to main content

Topresultater i Frankrig

| Administrator | Nyheder 2011

Marius Thrane Ødum matcher seniorernes verdenselite

Mens de øvrige danske juniorløbere deltog i et i øvrigt glimrende KUM-arrangement i Frederikshåb, havde Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød og IFK Göteborg, valgt at følges med en lille gruppe danske herreseniorer til Frankrig. Her holdt det norske landshold testløb til senior VM i august og størstedelen af verdenseliten benyttede lejligheden til at få VM-relevant konkurrencetræning.

Marius Thrane Ødum viste allerede fine takter med en 17. plads på lørdagens ekstremt krævende mellemdistance, hvor den franske legende Thierry Gueorgiou bommede 10 minutter på næstsidste post, men det var på søndagens langdistance, at Marius præsterede et decideret verdensklasseresultat. Da havde Gueorgiou atter fundet den melodi, han så ofte før har spillet i dette ekstreme franske terræn og var mere end 6 minutter hurtigere end norske Audun Weltzien på andenpladsen.

Men blot 3½ minut efter Weltzien fandt man på 6. pladsen Marius Thrane Ødum. Marius, der endnu ikke er fyldt 19 år, havde den norske seniorverdensmester Olav Lundanes, der har knust al modstand hidtil i sæsonen, placeret bag sig på 7. pladsen. Længere nede i feltet fandt man størstedelen af det norske, svenske og franske seniorlandshold. Rasmus Djurhuus, Tue Lassen og Rune Olsen fik ligeledes værdifuld VM-træning, men på dagen var de ikke i nærheden af Marius’ præstation.

Marius’ resultat var naturligvis en gedigen positiv overraskelse, men er et resultat af en målrettet træningsindsats og stor vilje til at opsøge og få erfaring i krævende terræn. Ved den svenske eliteserie i påsken var Marius således helt i top i herrejuniorklassen, ligesom han leverede en fin præstation for IFK Göteborg ved Tiomila. Efter disse resultater bliver det ekstra sjovt at følge med ved JWOC i Polen først i juni, hvor Ida Bobach jo er tredobbelt forsvarende mester hos pigerne og Marius nu virkeligt har meldt sig ind i favoritfeltet i herrejunior.

Resultater fra søndagens langdistance via linket nedenfor.

http://cdco26.free.fr/site-html/archives%202011/Resultats%20Tps%20Interm%20Herbouilly%2015%20mai.html