Skip to main content

Klar finsk sejr i Tiomila

| Administrator | Nyheder 2011

Flotte enkeltpræstationer af især Christian Christensen, Sigge Lundahl Jensen og Søren Bobach

Årets Tiomila blev et spændende løb, som det desværre var temmelig svært at følge på nettet, dels på grund af strømudfald på Web-TV og dels på grund af store tekniske problemer med live-opdateringen, som både var forsinket og upræcis - og i skrivende stund er der vist ikke engang kommet egentlige resultatlister, strækplaceringer mm. Men her kommer en lille opsamling af løbet og af de danske præstationer, som det er lykkedes at finde.

Fremragende Christian Christensen, Sigge Jensen og Søren Bobach

Christian Christensen ydede den ubetinget bedste danske præstation ved at løbe IFK Göteborg op fra 36.plads til nr 2 (eller 3!) og lukke et hul på 7 min, ganske suverænt og medvirkende til at hans hold blev samlet nr 13.

Sigge Lundahl Jensen var første dansker der "viste flaget", da han på førsteturen kom ind som nr 3 kun 6 sek efter. Han har en stor del af æren for at hans hold, Denseln blev en samlet nr 6.

Søren Bobach ydede også en toppræstation på 7.turen, hvor han holdt Halden SK inde i kampen og lagde afstand til nogle af konkurrenterne. Halden endte som nr 2.

Endelig skal det også nævnes at 2 helt unge danskere, Søren Schwartz Sørensen og Marius Thrane Ødum løb særdeles flotte løb for IFK Göteborg og på hhv 7. og 9.turen holdt deres hold inde i top 10 striden, og skal man snakke om et "sejrrigt" danskerhold må det nok være netop IFK Göteborg med 3 danskere, hvorimod Bækkelaget med også 3 danskere skuffede ved kun at blive nr 16. Og Pan Kristanstad med ligeledes 3 danskere blev nr 32.

Den bedst placerede dansker blev jo Søren Bobach hvis hold Halden blev nr 2 - men også Rasmus Djurhuus der løb for Kristiansand OK endte i top 10, da hans hold blev nr 7 - og i øvrigt var det først på turen efter Rasmus havde løbet, at Kristiansand blev hægtet af førerfeltet.

Et udskilningsløb med finske vindere

Løbet formede sig nemlig næsten som et udskilningsløb, hvor holdene først efter den legendariske "lange nattur" (4.turen) havde fået udkilt 13 hold i toppen, 3½ min foran. Efter 5.turen var de reduceret til 5 hold, efter 6.turen til 3 og på 9.turen rykkede finske Kalevan Rasti så afgørende fra med et hul på 2 min, og de vandt med 3 min uden på noget tidspunkt at have været dårligere end nr 3. Og så var de endda forsvarende vindere - imponerende.

Der var flere gode danske præstationer, som man selv må finde frem via nedenstående link, og det er ikke lykkedes at få verificeret om OK Pan Århus virkelig røg langt væk fra top 100, som de lå efter de første 7 ture - og i nærheden af efter 9 ture.

Og som et kuriosum kan det nævnes, at 2.holdskonkurrencen mellem IFK Göteborgs og Pan Kristianstads danske løbere, faldt ud til IFKs fordel; de blev nr 41. Men begge hold der havde 3-4 danskere på lå stabilt omkring en placering som nr 50.

Resultater mm kommer vel efterhånden på nednestående hjemmeside.

http://www.10mila.se/2011/