Skip to main content

Tiomila med mange danske løbere

| Administrator | Nyheder 2011

Flere danskere på hold med top-10 chancer

Senere i dag går starten til den prestigefyldte svenske Tiomila, hvor ca 6.500 løbere i 3 klasser skal konkurrere inderfor de næste 20 timer. 350 hold á 10 herreløbere stiller op, heraf enkelte rent danske, som dog får svært ved at blande sig i top 100. OK Pan blev sidste år nr 101, og skal med mange unge løbere vist være glade for at gentage dette, ligesom Farum-Tisvilde med sin blanding af meget rutinerede og meget unge løbere nok mest skal satse på at slå Pan!!

Danske herrer med top 10 chancer

På flere af favoritholdene er der danskere med på afgørende stræk, og der kan ikke mindst blive tale om flere dansker-opgør på de enkelte ture. Norske Kristiansand OK har Rasmus Djurhuus på den 16,5 km lange nattur (4.tur), og holdet nævnes blandt de helt store favoritter, der blev nr 2 sidste år. Et andet norsk hold, som altid tilhører favoritterne og som sidste år blev nr 3, er Halden SK, hvor Søren Bobach løber 7.tur på 7,2 km. Halden har Olav Lundanes på den 16,5 km lange sidste tur, og det må siges at være et rigtigt stærkt kort med den styrke den unge nordmand hidtil har vist i år. Et tredje norsk hold, Bækkelaget, blev nr 6 sidste år og har hele 3 danske løbere på: Tue Lassen på 4.tur som Rasmus Djurhuus, Rune Olsen på 7.tur som Søren Bobach og Mikkel Lund på 9.tur på 8,7 km.

Et svensk hold der også har 3 danske løbere på er IFK Göteborg, der blev nr 8 sidste år. Christian Christensen løber 3.tur på 11,7 km, Søren Schwartz Sørensen 7.tur (som Søren Bobach og Rune Olsen) og unge Marius Thrane Ødum skal konkurrere mod Mikkel Lund på 9.turen - og det er slet ikke usandsynligt, at alle de nævnte "danskeropgør" virkelig kan blive "mand mod mand".
Et andet svensk hold man bestemt heller ikke skal afskrive er OK Pan Kristianstad, som også har 2-3 danskere på 1.holdet, Rasmus Thrane Hansen på den 12,0 km lange 1.tur, Andreas Boesen på den 8,4 km lange 6.tur og "halvdanske" Jamie Stevenson vil på 9.turen let kunne komme til at konkurrere mod både Marius Thrane Ødum og Mikkel Lund.
Som et kuriosum kan det også nævnes at både IFK Göteborg og OK Pan Kristianstad har 2.hold med mange danskere på; Göteborg således Thor Nørskov på 3.tur, Christian Nielsen på 6.tur og Christian Bobach på 10.tur; Pan Kristianstad har hele 4-5 danskere på og skal såmænd nok komme i top 100 eller i hvert fald nærheden.

Herrerne starter kl 21,30 og har forventet målgang kl 08,22 søndag morgen - og det hele kan følges live via nedenstående link.

Danske damer med vinderchancer

Sidste år var Signe Søes på vinderholdet, svenske IFK Lidingö, som igen er blandt de store favoritter. Signe skal løbe den 7,3 km lange 4.tur, og kan her let komme til at konkurrere mod Ida Bobach, der løber 4.tur for Ulricehamn OK, der altid tilhører favoritholdene. Her er der ialt 3 danskere på, da Signe klinting løber 1.tur (7,1 km) og Maja Alm løber sidstetur på 9,6 km. Det bliver rigtigt spændende.

Et rent dansk hold skal også blive spændende at følge, nemlig OK Pan, der med Ita klingenberg på 1.tur, Emma Klingenberg på 2.tur, Stine Bagger Hagner på 3.tur, Inge Knudsen på 4.tur og Zenia Heilskov Mogensen på sidsteturen rummer utrolig meget talent og med god mulighed for at forbedre sidste års 67. plads.

Damernes stafet starter kl 14,30 og har forventet målgang kl 18,06.

http://www.10mila.se/2011/