Skip to main content

Maja Alm fastholder sprinttronen.

| Administrator | Nyheder 2011

Rune Olsen dansk mester i sprint efter sekundstrid.

Trods startplaceringen blot et minut foran Signe Søes, holdt dansk orienterings ukronede sprintdronning, Maja Alm, hovedet koldt og sikrede sejren med 17 sekunders margin til Signe Søes, der var små 1,45 minut foran Zenia Heilskov Mogensen på 3. pladsen. Dermed viser Maja at bronzemedaljen ved EM sidste år var alt andet end en tilfældighed og at den fine form, som tidligere på året ledte til et DM i cross, fortsat er intakt. ”Jeg fokuserede på mit eget løb og blev godt nok lidt stresset over at jeg måske havde taget et dårligt vejvalg, men så mødte jeg Signe (Søes) i modløb og så, at hun tog det samme vejvalg, og så var jeg mere rolig”, fortalte en glad vinder efter løbet. ”Jeg har været træt meget af ugen, men i dag havde jeg rigtigt friske ben, så det var bare rigtigt fedt”, fortalte hun videre. Maja kommer med sejren op på siden af Signe Søes i Trimtex Cup.

Det blev et rigtigt intenst sprintløb, som blev afholdt lørdag den 9. april med intim stævneplads beliggende i T. H Langs Skoles skolegård lige nord for Banegården i Silkeborg. Flere deltagere udtalte, at det havde krævet intensiv orientering at finde de rigtige vejvalg gennem de drilske passager i Silkeborgs centrum.

I herreklassen blev det som så ofte før uhyre tæt med en snæver sejr til Rune Olsen, Tisvilde Hegn OK, blot et sekund foran sidste års sølvvinder, Tue Lassen. Claus Bloch var blot 9 sekunder fra guldet på bronzepladsen og viste således endnu en gang, at VM-bronzen i 2006 på distancen på ingen måde var en tilfældighed.

I juniorklasserne var der nye og til dels overraskende navne øverst på listen. Nicoline F. Klysner fra FIF Hillerød tog allerede i sin første sæson i damejuniorklassen skridtet op på den øverste plads på podiet med en suveræn sejr, hele 39 sekunder foran Astrid Ank Jørgensen på sølvpladsen. Camilla Bevensee sikrede OK HTF Haderslev endnu en medalje i kvindeklasserne, da hun tog bronzen.

I herrejunior viste Andreas Boesen, OK Roskilde, at han i den grad er at regne med i 2011, da de to Birkerødløbere, Thor Nørskov og Marius Thrane Ødum lidt overraskende blev henvist til sølv og bronze.

Flere resultater på arrangørernes hjemmeside. Følg link nedenfor.

Og nu skal løberne så lægge benene op for at blive klar til morgendagens ultra lange distance ved Bidstrup Gods nord for Hammel.

Medaljevinderne

Herresenior 2,8 km
1.\tRune Olsen, Tisvilde Hegn OK 13,44
2.\tTue Lassen, Faaborg OK. 13,45
3.\tClaus Hallingdal Bloch, OK Pan Århus 13,53

Damesenior 2,3 km
1.\tMaja Alm, OM HTF Haderslev 13,33
2.\tSigne Søes, OK Pan Århus, 13,50
3.\tZenia Hejlskov Mogensen, OK Pan Århus, 15,33

Herrejunior 2,5 km
1 Andreas Boesen, OK Roskilde 13,43
2. Thor Nørskov, OK Øst Birkerød 13,52
3. Marius Thrane Ødum , OK Øst Birkerød, 14,23

Damejunior 2,0 km
1.\tNicoline Klysner, FIF Hillerød, 12,42
2.\tAstrid Ank Jørgensen, Horsens OK 13,21
3.\tCamilla Bevensee, OK HTF Haderslev 13,44

http://silkeborg-ok.dk/dmsprint2011/