Skip to main content

Måske den bedste Spring Cup nogensinde

| Administrator | Nyheder 2011

Fine forhold venter deltagerne sidste weekend i marts.

Sjællands bedste terræn, et glimrende nyt kort og en stævneplads, der sætter nye standarder for publikumsvenlighed er hovedingredienserne i den internationale sæsonpremiere 2011. Spring Cup er et stævne for alle uanset om man netop er startet som orienteringsløber eller man tilhører verdenseliten. 2011-udgaven er forbedret på en lang række punkter siden succesen i 2010:

Super terræn
Natsprinten afholdes i Haraldsted Skov, der sjældent anvendes til orientering med JWOC-bronzevinder Andreas Boesen som banelægger. Såvel Klassisk som Stafet afholdes i den sydlige del af Hvalsøskovene, der indeholder noget af det mest kuperede og spændende terræn på Sjælland – og samtidig er det en del af skoven, som der sjældent er løb i. Helge Lang Pedersen og Kent Pihl er de rutinerede banelæggere ved henholdsvis lørdagens lange distance og søndagens stafet. Og så er Spring Cup i 2011 en time tættere på Fyn og Jylland end de foregående år. Og Spring Cup terrænet ligger i den del af Danmark, der p.t. er helt snefri. Og når det er snefrit nu, er det usandsynligt, at der vil ligge sne, når stævnet afholdes 25.-27. marts.

En helt særlig stævneplads
Ved den klassiske distance starter alle deltagere fra stævnepladsen. Elitestarten findes lige neden for speakertårnet og alle øvrige klasser starter 100 meter derfra. Sidst på banerne passerer alle eliteløbere stævnepladsen. Selve indløbet følges fra skråningen, der udgør en perfekt tribune for det naturlige stadion, som årets Spring Cup stævneplads udgør.

Baner for alle
Spring Cup har naturligvis konkurrenceklasser for alle de aldersklasser, der også findes ved DM. Men derudover er der både i fredagens natløb, ved den klassiske distance om lørdagen og om søndagen op til 8 åbne baner. Hvis man normalt løber B- eller begynderbane, kan man alle tre dage helt sikkert finde en åben bane, der passer. Prisen på de åbne baner er 45-90 kroner, hvilket er billigere end ved flere andre løb i foråret.

Tilmelding 1. marts
Der er således masser af grunde til at melde sig til det, der utvivlsomt bliver et af de bedste orienteringsstævner i Danmark i 2011. Tilmeldingen er åben i O-service og tilmeldingsfristen udløber 1. marts.

http://www.springcup.dk/springcup/