Skip to main content

Trænerteam på elitecenteret

| Administrator | Nyheder 2011

Henrik Jørgensen og Torbjørn Gasbjerg udgør trænerteamet på elitecenteret

Henrik Jørgensen bliver ny elitecentertræner med ansvar for den tekniske træning, mens Torbjørn Gasbjerg bliver elitecentertræner med ansvar for de fysiske træninger og skal desuden være med på mange landsholdsaktiviteter, hvilket i praksis gør, at Torbjørn kommer til at blive en form for asisterende landstræner.

Torbjørn Gasbjerg har de seneste år været aktiv på MTB-O landsholdet og har flere verdensmesterskaber bag sig. Derudover er han ved at færdiggøre en kandidatuddanelse i Idræt og Psykologi. Henrik Jørgensen er efterskolelærer og central ATK-konsulent i forbundet. Han er tidligere dansk mester i H21-lang, og har desuden været aktiv i adventuresporten - dette iøvrigt på samme hold som Torbjørn Gasbjerg. De har begge været med til VM - specielt vil mange huske VM i Brasilien, hvor TV2 fulgte holdet til " VM i lidelser"

- se http://sporten-dyn.tv2.dk/article.php/id-20328462:vm-i-lidelser.html

Det er således et par erfarne mænd der indtrænder trænerscenen i Århus - en erfaring de vil overdrage til løberne. Ikke mindst kan løberne nok forvente at blive udfordret i forhold til deres daglige træning og deres komfortzoner.


Henrik Jørgensen og Torbjørn Gasbjerg siger følgende om den arbejdsopgave de skal løfte:
"Det er for os en ære at få lov at arbejde med løbere der har en drøm om at nå toppen. Og som er villige til at presse sig selv ud over grænserne for at nå så tæt på drømmen som muligt.

Det nydannede Elitecenter Orientering er en unik mulighed for at skabe et elitetræningsmiljø i Århus som kan fostre verdensklasseløbere. Forskning viser at træningsmiljøet/kulturen har stor betydning for de resultater der skabes.
Derfor vil vi på alle måder prøve at skabe en sund, energisk og positiv elitetræningskultur igennem centeret i Århus.

Vi vil prøve at skabe et træningstilbud som aldrig er set lige i dansk orientering. Gennem daglige fysiske og tekniske træninger vil vi udfordre løberne, både som gruppe men også med målrettet træning for den enkelte.
Her vil vi bl.a. udnytte at vi indenfor et par timers kørsel har adgang til både teknisk og fysisk meget krævende terræner.

Det er vores ambitioner at gøre dansk eliteorientering endnu mere ambitiøs, struktureret og målrettet og vise at ved konstant, at udfordre løberne på deres tekniske og fysiske kunnen, kan man lave verdensklasseløbere selv om man primært bor og træner i Danmark."

Imorgen - 1. februar - starter Henrik Jørgensen og Torbjørn Gasbjerg arbejdet på elitecenteret i mindre deltidsstillinger.