Skip to main content

Elitecenter Orientering er taget i brug

| Administrator | Nyheder 2011

Af energiske deltagere

PhD-afhandlinger fører ikke altid til konkrete resultater, men sportspsykolog Kristoffer Henriksens afhandling om talentudviklingsmiljøer er en undtagelse.

Driften af Elitecenter Orientering i Århus bygger i høj grad på konklusionerne fra Kristoffers afhandling. Målet er klart: At skabe et miljø, der udklækker verdensstjerner. Midlet er daglige træninger i et forpligtende fællesskab, hvor udøverne fungerer som et team og hvor man lærer af hinanden.

Alle eliteløbere, der bor i Århus og omegn, har forpligtet sig til at deltage i centerets aktiviteter og til at arbejde aktivt for centerets succes.

Ved indvielsen den 3. januar havde DOFs direktør, Mads Ingvardsen skabt et flot arrangement, hvor både sponsorer, samarbejdspartnere, løbere og repræsentanter for den lokale klub og DOF fik lejlighed til i fællesskab at markere åbningen af Elitecenter Orientering.

Efter et par taler, lidt information om elitecentret og fremvisning af planer for de kommende uger, blev løberne sendt i skoven til centerets første træning. Nu er vi i gang og glæder os til at kunne evaluere de første erfaringer, så eventuelle startudfordringer hurtigt bliver løst. Blandt de kommende udfordringer er at få trænersituationen løst, da elitecentertræner Lars Lindstrøm jo har fået nyt job som landstræner.

Men alt skal nok løse sig og under alle omstændigheder kan vi ønske dansk orientering til lykke med at have taget endnu et skridt imod at støtte unge talenter på deres vej mod verdenstoppen i orientering.