Skip to main content

Ida Bobach tæt på at slå Simone Niggli

| Administrator | Nyheder 2010

Blot 20 stemmer skilte de to i afstemningen om "Orienteering Achievement of 2010".

Næsten 3000 stemmer fra mere end 50 forskellige lande blev afgivet i World Of O årlige afstemning om årets orienteringsløber - trods navnet "Orienteering Achievement".
Hos damerne var der meget tæt løb mellem Simone Niggli og Ida Bobach. Tilsammen tog de 60% af alle stemmerne og i den sidste ende var det blot 1.2% - 20 stemmer - der skilte de to. Men altså med Simone som vinderen for tredje gang. Denne rutine forhindrer hende dog ikke i at være meget glad for prisen.
- Der er rigtig mange gode løbere rundt om i verden. Ida er en af dem, og jeg har været imponeret af hendes bedrifter i år. Hun vil sikkert være en af top-navnene i fremtiden.
På de følgende pladser kom Minna Kauppi, Helena Jansson, Marianne Andersen, Vroni König-Salmi, Emma Claesson og Anni-Maija Fincke.

Der var ikke bare i nærheden af tæt løb i herrernes opgør. Her vandt Olav Lundanes klart foran alle konkurrenter med over dobbelt så mange stemmer som nummer to, Daniel Hubman - sidste års vinder.
De to sidste år er det altså vinderen af VM langdistancen, der også vandt "Orienteering Acheivement". På trods af dette er der færre og færre langdistanceløb på den internationale kalender, og selv i Norge er der til næste år kun een enkelt vigtig langdistance, mener Olav, som derfor må forberede sig på VM 2011 i andre lande.
- Selvfølgelig bliver vi nødt til at lave nogle kompromisser for at komme i TV, men jeg synes, at det er gået for langt. På den anden side har Jukola vist, at det kan lade sig gøre at lave gode, lange baner (de vandt "Course of the Year") og samtidig have måske den største mængde TV-poster.
- Jeg tror, at alle o-løbere kan lide en god, udfordrende langdistance.

Det tyder resultatet af afstemningen jo også på. Efter Olav og Daniel kom Frederic Tranchand, Carl Waaler Kaas, Matthias Müller, Valentin Novikov, Anders Nordberg, Fabian Hertner og Andrey Khramov.

http://news.worldofo.com/2010/12/09/lundanes-and-niggli-orienteering-achievement-of-2010/