Skip to main content

Samlet World Cup sejr til Erik Skovgaard Knudsen

| Administrator | Nyheder 2010

Og 3 danske sejre på 3 dage.

Sidste runde af MTBO World Cuppen er netop afsluttet i Teolo, Italien, og det endte med samlet dansk sejr til Erik Skovgaard Knudsen. Erik har været med i toppen gennem hele sæsonen, men det var før den afsluttende runde ikke lykkedes ham at komme helt til tops. På sprintdistancen i lørdags lykkedes det endelig – og eftertrykkeligt. Med en afstand på næsten et minut til Luca Dallavalle, Italien, var der aldrig tvivl om sejren. Nr. 3 blev østrigske Bernhard Schachinger, men Eriks værste konkurrent i den samlede World Cup, Samuli Saarela, Finland, blev nr. 4.

Hermed var den samlede sejr reelt sikret for Erik, hvilket afspejlede sig i søndagens mellemdistance. Her blev han en uvant nr. 24. Til gengæld bød denne distance på dansk sejr i dameklassen, hvor Rikke Kornvig sejrede med 9 sekunders margin til Michaela Gigon, Østrig. Men det var tilstrækkeligt for Michaela til at tage sig af den samlede World Cup sejr. Her endte Rikke på fjerdepladsen.

Mandag er der kørt stafet, og også her blev det til dansk sejr. Stafetten er en såkaldt mix-stafet, hvor minimum en af de tre ture skal køres af en kvinde. På første tur kørte Bjarke Refslund fra alle konkurrenterne, så Rikke Kornvig kunne gå først ud på anden tur. Hun holdt sig tæt til føringsgruppen, og på tredje tur kunne Erik Skovgaard Knudsen køre sejren hjem i et tæt opgør med Østrigs Kevin Haselsberger.
Den samlede stafet World Cup vandtes af Tjekkiet foran Finland og Danmark. I den sidste ende kom Danmark til at mangle de points, som blev mistet på grund af en diskvalifikation som følge af ulovligt cykelskift efter en defekt i første afdeling i Polen. Men siden fulgte en andenplads og to førstepladser – i det lys er den samlede tredjeplads et optimalt resultat.

MTBO-sæsonen er hermed afsluttet i international sammenhæng, og det skete altså med en dansk herresejr lørdag, en damesejr søndag og en stafetsejr mandag. Og med Erik Skovgaard Knudsen som samlet World Cup vinder. Endnu engang manifesterede Danmark sin position som førende MTBO-nation.

http://iof.6prog.org/WC_Home.aspx?EID=1743&HOW=M