Skip to main content

Schweizisk triumf ved sprintfinalerne

| Administrator | Nyheder 2010

De danske løbere udenfor topplaceringerne

De første finaler ved WOC, sprint i Trondheim City, blev en stor schweizisk triumf, da det blev til guld hos både herrer og damer. Simone Niggli vandt med under ét sekund foran Helena Jansson, og Matthias Mueller vandt 2 sekunder foran Fabian Hertner, dvs dobbelttriumf hos herrerne, hvor det var en stor overraskelse at franskmanden Frederic Tranchand vandt bronzen. De bedste danske resultater opnåede damerne som forventet, da Maja Alm blev nr 9 og Signe Søes nr 11, og hos herrerne blev Mikkel Lund bedste dansker som nr 19.

Simones fantastiske triumf
Simone Niggli vandt sin guldmedalje nr 16, men det holdt usædvanlig hårdt og var kun via en fantastisk afslutning, hvor hun samtidig drog fordel af at Helena Jansson på en af de allerseneste poster overså en port og løb ca 20 meter for langt. Da Simone løb i mål, følte Helena lidt, at hun tabte guldet, men lidt efter erkendte hun, at hun havde vundet sølvet i stedet. Helena havde så også haft fordelen af næsten at nå op til Signe, der desværre havde lavet et lidt dårligt vejvalg på det tidlige langstræk. Derefter kæmpede Signe hårdt og Helena kom aldrig forbi, men kunne nyde de små fordele der er ved at ligge bagved. Maja løb et godt og stabilt løb og lå på alle mellemtider i top 10, men havde ikke lige det ekstra gear i dag. I øvrigt var det en særdeles krævende bane både fysisk og teknisk, hvad der også kan ses af at vindertiden var et helt minut længere end de beregnede 15 minutter. Nordmændene fik en medalje, da Marianne Andersen vandt bronze.

De danske herrer
Mikkel blev bedste danske herre som nr 19, en placering som skuffede Mikkel lidt selv, og det var i virkeligheden via en rigtig stærk afslutning at han fik løbet sig op i feltet og sluttede ca 45 sekunder fra podiet. Både Søren og Rasmus lagde rigtigt godt ud, og der er især grund til at være imponeret af Rasmus, der blev nr 23 i sin første finale, 1 plads foran Søren og kun 13 sekunder efter Mikkel.

Mellemdistance kvalifikation i morgen
I morgen eftermiddag er der så mellemdistance kvalifikation i det særdeles krævende Trønder-terræn, med tunge moser, blåbær og andet sjovt!
Her får Ida Bobach sin debut til senior VM, og med de takter hun i øvrigt har vist i år, vil det være en overraskelse, hvis hun ikke kvalificerer sig til finalen sammen med både Signe og Maja. Hos herrerne skal Søren Bobach på den igen, og selv om han fik et lille vrid i sprintkvalifikationen, skulle han være klar i morgen. Ellers skal Christian Bobach og Tue Lassen i gang her til VM, og skal blive spændende at se hvordan de klarer den relativt korte bane i det hårde og tekniske terræn. Tue giver selv udtryk for, at han regner med at løbe sikkert og derved sikre sig en fornuftig starttid i finalen, men han føler sig rigtigt godt forberedt på terrænnet og håber ikke at skulle kæmpe alt for hårdt for at kvalificere sig til finalen. De danske starttider er som følger:
14,03 Ida Bobach
14,27 Maja Alm
14,51 Signe Søes

14,12 Christian Bobach
14,40 Søren Bobach
14,54 Tue Lassen

Alle resultater og startlister mm kan findes via nedenstående link.

http://www.woc2010.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=en