Skip to main content

Ny medalje: VM-sølv til Rikke Kornvig

| Administrator | Nyheder 2010

Men alligevel var det en dag med blandede følelser.

Lige nu er fokus på Rikke Kornvigs sølvmedalje ved dagens mellemdistance ved MTBO VM i Portugal, men ellers har det været en dag med blandede følelser.

Rikke kørte et teknisk godt løb, men følte selv, at hun havde problemer med at komme højt nok op i tempo. Vilkårene var også vanskelige med et underlag, som aldrig gav fornemmelsen af at det bare kørte. Men Rikke gentog flere gange for sig selv, at det bare gjaldt om træde til, selv om den rigtige følelse ikke var der. Og det tråd rakte altså til hendes første VM-medalje - i den disciplin, hvor hun vandt EM-guld i 2009.

Line Brun Stallknecht fulgte flot op med en 7. plads, mens Ann-Dorthe Lisbygd kørte en hæderlig 24. plads hjem uden at finde den helt rigtige rytme i løbet.

Dameklassen blev vundet af Michaela Gigon, Østrig. Igen.

Hos herrerne har Danmark været helt med fremme de seneste år, men foreløbig ser det ikke ud til at lykkes. Erik Skovgaard Knudsen mangler SI-kvittering fra den næstsidste post, selv om der både var lys og lyd. Lige nu er en protest under behandling. Det skal undersøges, om SI-stationen på posten har registreringen, men selv om dette er tilfældet er det usikkert, om protesten tages til følge. Udover dette styrtede Erik allerede ved post 2, og han var så uheldig at ødelægge bagbremsen. Hans tid vil række til en 5. plads, hvilket er en enorm flot præstation forholdende taget i betragtning. En manglende bagbremse under disse forhold ville få de fleste til at give op.

Lasse Brun Pedersen og Bjarke Refslund opgav at fuldføre efter at have tabt alt for lang tid i starten af banen.

Klassen blev vundet af den fysisk stærke finne Samuli Saarela foran sprintverdensmesteren Adrian Jackson, Australien. Bronzemedaljen gik meget overraskende til Italien og Luca Dallavalle.

Blandede følelser var der især i juniorklassen, hvor Rasmus Søgaard kørte et løb, som ville række til en sølvmedalje, hvis klassen altså ikke var blevet aneret på grund af en forkert placeret post. Også Andreas Bergmann viste fine takter, som ville have rakt til en 6. plads. Så det er selvfølgelig meget ærgerligt. Nu skal der fokuseres på, at de har bevist, at niveauet er, hvor det skal være. Klassen køres formentlig om i morgen i forbindelse med langdistancekvalifikationen, men de nærmere omstændigheder er endnu ikke fastlagt.

Se mere på VM-hjemmesiden.

http://mtbwoc2010.fpo.pt/