Skip to main content

WOC-holdet til Trondheim udtaget

| Administrator | Nyheder 2010

Et lille dansk hold, men med gode profiler

Landstræner Åke Jönsson har nu meldt VM-truppen ud, som den ser ud efter testløbene i weekenden, og på nuværende tidspunkt skulle alle relevante løbere være orienteret. På herresiden er det: Søren Bobach og Christian Bobach (begge Silkeborg OK), samt Tue Lassen og Mikkel Lund (begge Faaborg OK). På damesiden er det Signe Søes og Zenia Hejlskov Mogensen (begge OK Pan) og Maja Alm (OK HTF). Dvs ud over de forhåndsudtagne er det kun Mikkel Lund, som er vurderet stærk nok til at kunne placere sig i top 15, som var et af de afgørende punkter i de udmeldte udtagelseskriterier – og det er dem landstræneren har holdt sig nøje til. Der er fortsat nogen usikkerhed om Christian Bobach, der endnu ikke kan løbe helt igennem, og det skal han efter aftale med landstræneren kunne senest til o-ringen i Sverige i uge 30. Hvis ikke han kan løbe igennem på det tidspunkt, giver det ingen mening at deltage i et VM, og der er således mulighed for at holdet kan blive suppleret på et senere tidspunkt.

De danske profiler

Det er et meget lille hold der er udmeldt, og der er endnu ikke taget stilling til hvem der skal løbe hvilke distancer, men umiddelbart ser det ud til at der hverken hos herrerne eller damerne bliver stillet fuldt på langdistancen. Det ligger i hvert fald fast, at Signe Søes pga sin langvarige skade ikke stiller op på lang. Signe udtaler dog, at hun har ”fået grønt lys” til at løbetræne betydeligt mere end hidtil, hvorfor hun regner med at være i rigtig god form til VM, og hun mener selv, at det norske terræn ved Trondheim ligger godt til hende. Imidlertid er hun naturligvis lidt usikker på præcis hvor formen ligger i forhold til konkurrenterne, men når Signe kunne vinde en sølvmedalje på mellemdistancen til EM på trods af de langt fra optimale forberedelser, har vi alle lov til at håbe og tro på, at Signe igen vil kunne gøre sig gældende blandt medaljetagerne. Signe skal opereres umiddelbart efter VM, hvor hendes problemer med achillessenen og slimsækkene deromkring forhåbentlig vil blive løst, og hun har fået lovning på, at hun ikke forværrer skaden ved mere løbetræning, når bare hun selvfølgelig ”lytter til” kroppens signaler.

Ellers er der selvfølgelig også store forhåbninger til Maja Alm, der virkelig er slået igennem her i foråret og forsommeren med nærmest et utal af topplaceringer i de store løb, mest iøjnefaldende naturligvis bronzemedaljen til EM i sprint.
Hele truppen skal i næste uge på træningslejr i Trondheim, hvor der sikkert vil blive aftalt mere om hvem der skal løbe hvilke distancer.

Man kan i øvrigt læse mere om udtagelseskriterierne via nedenstående link

http://elite.do-f.dk/elite/Pdf/Senior-Landsholdsudtagelser%202010.pdf