Skip to main content

Finaleresultater fra Stockholm

| Administrator | Nyheder 2010

Imponerende 4.plads til Maja

Semifinaler og finaler blev ligeså intense som forventet, og der skete flere overraskelser allerede i semifinalerne. Hos herrerne røg en ellers stærkt løbende Matthias Müller ud allerede i semifinalen, ligesom det var noget overraskende at Andrey Khramov heller ikke kvalificerede sig til finalen. Semifinalevindere var Fabian Hertner fra Schweiz og Grraham Gristwood fra Storbrittanien, mens favoritten Daniel Hubmann fra Schweiz ikke så ud til at bruge flere kræfter end nødvendigt på at komme i finalen. Der var ikke de helt store forskelle i vejvalgene, men Daniel Hubmann og Graham Gristwood så nu alligevel ud til at vinde nogle få, vigtige sekunder mod slutningen.

Damernes semifinaler
Maja var kommet i et hårdt heat med Simone Niggli, der lagde kolossalt hårdt ud og med resten af heatet på slæb! Maja var nede på 4.pladsen det meste af løbet, mens finske Anni-Maija Fincke klæbede sig til Simone så længe kræfterne holdt. Men mod slutningen tog Maja så sit eget vejvalg, og tilsyneladende havde hun også disponeret sine kræfter bedst og spurtede ind til en flot 2.plads. I den anden semifinale var det svenske Helena Jansson der førte an hele vejen, indtil hendes landsmandinde Beata Falk spurtede forbi til allersidst.

Finalerne
Hos herrerne blev det aldrig rigtigt spændende. Fabian Hertner førte overbevisende fra start til mål og unge Jerker Lysell fra Sverige fulgte ham som en skygge. Mest overraskende var næsten at Daniel Hubmann bommede sig væk fra start af og at Francois Gonon fra Frankrig blev nr 3 efter at være blevet nr 26 i kvalifikationen!
Hos damerne blev det noget mere dramatisk, da storfavoritten Simone Niggli efter at have ført klart hele løbet drejede for tidligt ned mod næstsidsteposten og satte hele forspringet over styr. De 2 svenske piger benyttede sig af Simones fejl, og denne gang lod Helena Jansson sig ikke overspurte. Maja kom aldrig rigtigt til at spille en rolle i finalen, men sluttede som en imponerende nr 4.

Var knockout-sprinten så en succes?
For tilskuere, tv-kiggere og løbere blev det en flot og intens affære. Banerne rummede fine vejvalgsmuligheder, der blev helt klart bommet og der var ikke den tumult ved posterne som man kunne have frygtet. Så på den måde var det en klar succes, og når så de 2 største favoritter begge løber sig bort i finalerne, rummede løbene også sin egen dramatik, selv om man ikke kan sige, at vinderne var decideret overraskende. 2’erne var til gengæld meget overraskende helt unge, svenske løbere, som tilsyneladende begge nød godt af at ligge i baghjul – hvad der jo på ingen måde er forbudt. Det er vel også charmerende at andre end de sædvanlige kan blande sig i topplaceringerne. Det skal blive spændende at høre løbernes egne reaktioner på såvel løbene som hele konceptet, men umiddelbart virkede det som en fin succes ud fra de præmisser der var stillet op. Og det er indiskutabelt, at denne konkurrenceform er langt mere attraktiv og overskuelig for medierne – ikke mindst TV, og det er i hvert fald stadig de bedste (på dagen) der vinder, selv om det er andre orienteringsmæssige kvaliteter der er afgørende.

Finaleresultater
Mænd
1 Fabian Hertner SUI 8:11
2 Jerker Lysell SWE 8:15 +0:04
3 Francois Gonon FRA 8:17 +0:06
4 Øystein Kvaal Østerbø NOR 8:20 +0:09
5 Graham Gristwood GBR 8:21 +0:10
6 Daniel Hubmann SUI 10:15 +2:04

Kvinder

1 Helena Jansson SWE 9:21
2 Beata Falk SWE 9:23 +0:02
3 Galina Vinogradova RUS 9:26 +0:05
4 Maja Alm DEN 9:29 +0:08
5 Simone Nigli SUI 9:40 +0:19
6 Elise Egseth NOR 9:47 +0:26

Alle resultater via nedenstående link

http://nordicorienteeringtour.ikk.no/index.php?submeny=ingen&txt=nyttelinkdetaljer&ny=endre&ident=31