Skip to main content

2. etape Nordic Orienteering Tour

| Administrator | Nyheder 2010

Knock-out sprint i Stockholm

Tirsdag foregår så 2.etape af NORT i Stockholm, og det bliver ligesom 1.etape en nyskabelse i orienteringssammenhæng. Og som hele NORT-konceptet meget lig ”tour de ski”, som vil være kendt for langrends-entusiaster. Kvalifikationen er ganske normal, 12-15 min vindertid, individuel start med 1 min intervaller. 72 startende mænd og 52 startende kvinder fra kl 10, hvoraf de 30 bedste mænd og kvinder kvalificerer sig til kvartfinalerne. Afhængigt af ens placering i kvalifikationen bliver man så placeret i en af de 5 kvartfinaler med 6 løbere, der skal starte samtidig – og med samme bane!! Det bliver helt nyt og meget spændende – sikkert både for løbere og tilskuere.

Fra kvartfinalerne går 2 bedste i hvert heat videre, og så de 2 bedste tider blandt de 20 andre, dvs 12 i alt til semifinalerne, hvor det foregår på samme måde. Det bliver spændende at se hvordan selve stemplingerne vil foregå og hvor meget løberne vil komme i decideret fysisk kontakt med hinanden; i skisprint skal der jo ikke stemples, men positioneres (!) før den afgørende spurt. Fra kvartfinalerne af, bliver vindertiden kun 6-7 min, så det bliver særdeles intenst. Kvartfinalerne foregår i samme område som kvalifikationen, dvs ved Stockholms Universitet, og de starter kl 13.

Semifinaler og finaler foregår i Gamle Stan, med semifinalestart kl 18,30 – og finalestart 19,30 for mænd og 19,45 for kvinder. For dem der kan tage NRK2, skulle der komme en TV-udsendelse fra finalerne kl 20,30.

De danske chancer er af gode grunde uforudsigelige, men forhåbentlig kvalificerer det store flertal sig fra kvalifikationen, hvor der også er World Cup-points på spil – og kvalifikationen er jo reelt et ganske almindeligt sprintløb, hvor især Maja Alm hos damerne, Mikkel Lund, Tue Lassen og Claus Bloch hos herrerne har vist gode sprint-takter på det sidste. Men det skal også blive spændende at se, hvad superhurtige Martin Hoset kan præstere. Fra kvartfinalerne kan alt vist ske!! Signe Søes deltager ikke.

Starttider for danskerne:
10,09 Emil Folino Nielsen
10,15 Martin Hoset
10,26 Claus Bloch
10,30 Rune Olsen
10,35 Rasmus Søes
10,43 Søren Bobach
10,46 Tue Lassen
10,56 Mikkel Lund

10,17 Zenia Hejlskov Mogensen
10,50 Maja Alm
Resultater og anden information kan hentes fra nedenstående link.

http://nordicorienteeringtour.ikk.no/index.php?param=start