Skip to main content

Vestjysk 2-Dages

| Administrator | Nyheder 2010

Byløb, klitter og kratlusk

Det bliver overskriften for årets Vestjysk 2-dages, der i år er udvidet med et byløb som opvarmning. Og det har trukket deltagere til fra hele verden.

Knapt fire uger før løbet har arrangørerne fra Vestjysk Orienteringsklub fået tilmeldinger fra så forskellige steder som Australien, Moldova og Japan. Det er det kommende JWOC i Aalborg, der trækker deltagere til arrangementet.

Deltagerne fra de mange forskellige lande kan se frem til klitter og kratlusk i Husby Plantage. Den er rammen om de to dages løb. Her kan man få revanche for sidste års påskeløb, hvis man havde problemer med at finde posterne ved den lejlighed. Husby Plantage indeholder tre spændende terræntyper med løvskovsklædte bakker mod øst, fladt moseområde centralt og klitter længst mod vest.

Begge dage vil der være et stort udbud af baner. De varierer fra 10 kilometer svær til en begynderbane på et par kilometer.

Der vil være samme stævneplads, der ligger centralt placeret i skoven, begge dage, og der vil også være korte afstande til start. Det velkendte koncept med fri starttid på alle baner findes også begge dage.

Men inden det går løs i Husby er der mulighed for at varme lidt op med et byløb i Lemvig fredag aften. Her kan man stifte bekendtskab med et varieret byterræn i den vestlige del af byen med skoler, boligområder, grønne områder og villakvarterer. Nogle af banerne får også en smagsprøve på nogle af de 2059 trappetrin, der findes på de offentlige stier, der er i byen.

Vestjysk Orienteringsklub glæder sig til at vise nogle af de bedste terræner, Vestjylland kan byde på, frem. Arrangementet finder sted fra 25-27 juni, og tilmelding kan ske via o-service eller www.vestjyskorientering.dk

Jesper Lundsgaard

http://www.vestjyskorientering.dk/pages/webside.asp?articleGuid=62733&menuGuid=38988