Skip to main content

Frivillighed er trendy

| Administrator | Nyheder 2010

Årets ildsjæl udnævnes af EnergiMidt for en stor og frivillig indsats i det midtjyske.

I år var 96 indstillet til prisen som "årets ildsjæl". EnergiMidt udnævner 5 af disse hvert år, og i år var en orienteringsløber iblandt.

Sakset fra kundebladet "nye strømninger" (Af Anders Hellegaard Iversen og Carsten Balling Lund):

Beæret og rørt. Sådan var Dorthe Hansens første umiddelbare reaktion over at blive udnævnt til Årets Ildsjæl – og det til trods for, at hun som orienteringsløber har vundet et utal af danske mesterskaber. Men en pris for sin indsats i Silkeborg Orienteringsklub er en helt ny oplevelse:
– Heldigvis oplever jeg ofte anerkendelse fra personer omkring mig. Det kan være i form af ord, en god stemning eller når andre vil være med til at løfte en opgave. Prisen er et klap på skulderen, som giver energi til at fortsætte foreningsarbejdet.
Prisen bekræfter Dorthe Hansen i, at det gamle udtryk om at yde, før man kan nyde, er trendy i dagens Danmark. Selv har hun i mange år været formand for ungdomsudvalget og siden 2009 været formand for klubben.
Orienteringsløb er også familiens fælles omdrejningspunkt, og den modtagne check skal derfor være et tilskud til sommerens løbsrejser. I juli hepper familien på datteren Ida ved Jammerbugten under juniorverdensmesterskaberne, mens turen i august går til Trondheim, hvor sønnerne Søren og Christian deltager i seniorverdensmesterskaberne.